REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį prie Baltarusijos ambasados Vilniuje kelios dešimtys žmonių protesto akcija paminėjo antrąsias kovotojo už žmogaus teises Alesio Beliackio suėmimo metines.

Pirmadienį prie Baltarusijos ambasados Vilniuje kelios dešimtys žmonių protesto akcija paminėjo antrąsias kovotojo už žmogaus teises Alesio Beliackio suėmimo metines.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie trisdešimt piketuotojų, išsirikiavę per gatvę nuo ambasados, veidus slėpė po popierinėmis kaukėmis su A.Beliackio atvaizdu. Jie skanduodami reikalavo laivės Baltarusijos poliniams kaliniams, A.Beliackiui, tą patį skelbė ir jų laikyti plakatai baltarusių, anglų kalbomis.

REKLAMA

„Žmogaus teisių padėtis Baltarusijoje deja lieka labai sunki, kalėjime iki šio laiko yra dvylika politinių kalinių, tęsiasi baudžiamasis ir administracinis persekiojimas politiniais motyvais“, – žurnalistams sakė „Vesna“ pirmininko pavaduotojas Valentinas Stefanovičius.

Policijos pareigūnai, atvykę į piketą, sakė neturintys apie jį informacijos, nors protestuojais rodė iš savivaldybės gautą leidimą renginiui.

Pareigūnams liepus nusiimti kaukes, piketuotojai išsiskirstė.

Jiems išsivaikščiojus, ant ambasados tvoros kelių metrų aukštyje liko kaboti keliolikos kvadratinių metrų plakatas su A.Beliackio atvaizdu ir raginimu suteikti laisvę politiniams kaliniams Baltarusijoje. Šis plakatas prasidėjus piketui buvo nuleistas nuo šalia esančio prekybos centro stogo. Kaip BNS informavo policija, netrukus po renginio šį plakatą nukabino ambasados atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos žmogaus teisių organizacijos „Vesna“ vadovas A.Beliackis Minske buvo sulaikytas 2011 metų rugpjūčio pradžioje.

Vėliau jis nuteistas kalėti 4,5 metų griežto režimo pataisos kolonijoje, nes buvo pripažintas kaltu nesumokėjęs mokesčių už lėšas, laikytas užsienio bankų sąskaitose. A.Beliackis šias lėšas planavo naudoti pagalbai nukentėjusiems nuo represijų, tačiau negalėjo oficialiai įregistruoti savo organizacijos Baltarusijoje.

Duomenis apie A.Beliackio sąskaitas Minskui perdavė Lenkijos prokuratūra ir Lietuvos Teisingumo ministerija. Vilnius ir Varšuva vėliau šį žingsnį pripažino klaida ir atsiprašė A.Beliackio artimųjų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų