REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kova dėl vartotojų piniginių mobiliojoje rinkoje vyksta aršiai kaip niekada. Kompanijų rinkodaros skyriai eilinį kartą bando naudoti tą pačią strategiją, kuri savo laiku buvo aktuali asmeninių kompiuterių rinkoje – žaisti dideliais skaičiais.

REKLAMA
REKLAMA

Štai visai neseniai kinų kompanija „MediaTek“ tapo pirmąja pristačiusia tikrą aštuonių branduolių procesorių su ARM architektūra, kuriame visi aštuoni branduoliai gali veikti vienu metu. Fiasko su savo „8 branduolių“ „Exynos 5 Octa“ patyrusi „Samsung“ taip pat bando reabilituotis – korėjiečių atstovai pareiškė, jog ruošia tikrų tikriausią 8 branduolių procesorių.

REKLAMA

Vis tik yra tokių kompanijų, kurios tokio kiekybinio lenktyniavimo nepalaiko ir išsaugo blaivų protą. Kompanijos „Qualcomm“ viceprezidentas Anandas Chandrasekheras, atsakydamas į klausimą, ar paseks „MediaTek“ kitų pavyzdžiu ir išleis 8 branduolių procesorių, pasakė gana paprastai: „Mes nedarome bukų dalykų“. Vėliau pridūrė: „Jūs negalite paimti aštuonis žoliapjovių variklius ir teigti, kad turite aštuonių cilindrų „Ferrari“.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu metu „Qualcomm“ viceprezidentas pažymėjo, kad kompanija didžiausią dėmesį skiria geriems modemams, ilgam baterijos darbo laikui ir prieinamumui, o ne ties „elementariam branduolių sulipdymui į viena“.

Reikia pripažinti, kad „Qualcomm“ strategija pasiteisina: net ir „Samsung“ savo naujausiame flagmane naudoja ne savo pačios sukurtą „aštuonių branduolių“ „Exynos 5 Octa“, o konkurento pagamintą „tik“ keturių branduolių „Snapdragon 600“, o ateityje, tikėtina, apsiginkluos ir „Snapdragon 800“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų