REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Vilniaus oro uoste buvo pristatytas trečiasis „Air Lituanica“ maršrutas Vilnius  – Berlynas. „Air Lituanica“ komercijos direktorius Simonas Bartkus, pristatydamas trečiąjį tiesioginį reguliarųjį kompanijos maršrutą į Vokietijos sostinę, sakė, kad šis reisas labai prisidės prie Lietuvos ir Vokietijos ryšių stiprinimo.

Pirmadienį Vilniaus oro uoste buvo pristatytas trečiasis „Air Lituanica“ maršrutas Vilnius  – Berlynas. „Air Lituanica“ komercijos direktorius Simonas Bartkus, pristatydamas trečiąjį tiesioginį reguliarųjį kompanijos maršrutą į Vokietijos sostinę, sakė, kad šis reisas labai prisidės prie Lietuvos ir Vokietijos ryšių stiprinimo.

REKLAMA

„Maršrutas į Berlyną turi aukštą potencialą tiek verslo, tiek turizmo sraute. Berlynas garsėja pasaulinėmis verslo parodomis ir kultūros renginiais, į kuriuos gausiai keliauja lietuviai“, – įsitikinęs S. Bartkus.

„Tai svarbi diena visiems Lietuvos žmonėms. Kurį laiką Vilnius buvo tokia sala, kuri buvo sunkiai pasiekiama tiesioginiais skrydžiais. Turistų skaičius auga, prie dar didesnio augimo, manau, labai prisidės „Air Lituanica“ ir kompanijos vykdomi tiesioginiai skrydžiai“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas p. Jonas Pinskus.

„Ambasada sveikina „Air Lituanica“ pradedant skrydžius iš Baltijos šalių centro į Vokietiją. Visada norėjome užmegzti tokį ryšį ir dabar, kai Lietuva pradeda pirmininkavimą, turime tokią galimybę. Berlynas siūlo palankias kainas, turi puikią turizmo infrastruktūrą. Tą patį gali pasiūlyti ir Vilnius, todėl manau, kad šis naujas reisas bus sėkmingas. To ir linkiu aviakompanijai“, – sakė Vokietijos ambasados Lietuvoje ambasadoriaus patarėjas ir pavaduotojas Peter Ziegler.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos ir Baltijos šalių Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje (AHK) Lietuvos biuro vadovė Audronė Ercienė teigė, kad praėjusiais metais prekyba tarp Lietuvos ir Vokietijos siekė 12 mlrd. litų ir paaugo 4 proc. „Šis tiesioginis reisas bus ypač patrauklus verslo bendruomenei, verslininkams nebereikės laukti oro uostuose jungiamųjų skrydžių, o tai Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimą daro dar patrauklesnį ir patogesnį“, – sakė A. Ercienė.

REKLAMA

Priminus, kad prieš keletą metų „Air Baltic“ organizuojami skrydžiai iš Vilniaus į Berlyną nebuvo populiarūs ir lėktuvai skraidė pustuščiai, „Air Lituanica“ komercijos direktorius S. Bartkus sakė, kad šiuo atveju situacija geresnė dėl šiam reisui tinkančio, optimalaus dydžio lėktuvo, kuris talpina 76 keleivius.

Pirmasis „Air Lituanica“ orlaivis, skrendantis į Berlyno Tėgelio oro uostą, pirmadienį pakilo 13:55 val. Pirmuoju reisu į Vokietijos sostinę išskrido 51 keleivis. Į Berlyną bus skraidinama „Ember 170“ tipo orlaiviu pirmadieniais, trečiadieniais, penktadieniais ir sekmadieniais. Lėktuvas iš Vilniaus kils 13:55 val., išvykimas iš Tėgelio oro uosto – 15:10 val. vietos laiku. Skrydis truks 1 val. 35 min.

REKLAMA
REKLAMA

Rezultatai nustebino

Per pirmą savo veiklos mėnesį „Air Lituanica“ sėkmingai įvykdė 98 skrydžius. Iš viso buvo pasiūlyta 7448 vietos tiesioginiuose skrydžiuose Briuselio į Amsterdamo kryptimis.

S. Bartkus pirmojo mėnesio skrydžių rezultatus vertina teigiamai, išskirdamas viršijusius lūkesčius brangesnės klasės bilietų pardavimus. „Supratome, kad rinkai reikia aukštesnės kokybės produkto – darbo tikslais skrendantys keleiviai dažnai renkasi „Flexi“ tipo bilietus, suteikiančius galimybę keisti skrydžio datą, o skrydžio metu gauti verslo klasės aptarnavimą“, – sakė sako aviakompanijos komercijos direktorius.

Pastebimas susidomėjimas jungiamaisiais skrydžiais per Amsterdamą į Paryžių, Londoną, Marselį ir net Niujorką.

Per pirmąjį veiklos mėnesį oro bendrovės „Air Lituanica“ lėktuvai buvo naudojami daugiau nei 220 valandų. 58 proc. keleivių skrido į Vilnių, o 42 proc. - iš Vilniaus. Kompanijai pavyko sklandžiai laikytis skrydžių grafiko: laiku įvyko 95 proc. išvykstamųjų ir 93 proc. atvykstamųjų skrydžių. Šiuo metu vidutinis orlaivių užimtumas siekia 65 proc. Atsižvelgiant į bilietų rezervavimo srautus, prognozuojama, kad rudenį šis rodiklis kils iki 70 proc. „Air Lituanica“ vykdo skrydžius į Briuselį kasdien, išskyrus šeštadieniais, taip pat kasdien vykdomi skrydžiai į Amsterdamą. Šių metų rudenį aviakompanija planuoja pradėti skrydžius į Miuncheną bei Prahą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų