REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Molokai – sala, kurioje sklando havajietiška aloha dvasia

Viena iš egzotiškojo Havajų salyno salų, Molokai, vietinių laikoma labiausiai havajietiška sala, bene geriausiai išsaugojo tradicinę aloha dvasią. Dėl to sala praminta „draugiškąja“. Aloha – tai ne tik mandagumo žodelis, o ištisa havajietiško gyvenimo filosofija, rašo kelioniumanija.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir kitų Havajų salyno salų, taip ir penktosios pagal dydį Molokai salos kilmė yra vulkaninė. Nepaliestos gamtos grožis, laukiniai paplūdimiai, žaliuojantys atogrąžų miškai – tuo išties nesunku patikėti, mat visoje 673 kv. km ploto saloje tėra vienintelis viešbutis, o šviesoforo – nė vieno. Be to, visi salos pastatai yra ne aukštesni nei aukščiausia saloje auganti palmė.

REKLAMA

Didžiausias 61 km ilgio ir 16 km pločio salos miestas ir svarbiausias uostas yra Kaunakakai, kuriame gyvena apie 3,5 tūkst. gyventojų.

Kalaupapa pusiasalis, kurį nuo likusios salos dalies skiria aukštos uolos, kadaise buvo raupsuotųjų prieglauda. Šią koloniją 1873 m. įkūrė katalikų dvasininkas iš Belgijos, vėliaus paskelbtas šventuoju Damienu. Iki šiol ši vieta katalikų yra laikoma šventa ir traukia piligrimus.

Kalaupapa pusiasalio skardis yra laikomos aukščiausiu pajūrio skardžiu pasaulyje. 610 m aukščio uolos šioje vietoje neria stačiai į Ramųjį vandenyną.

Kitos Molokai salos įžymybės – tai pietinėje jos pakrantėje 40 km besidriekiantis koralinis rifas, balto smėlio Popohaku paplūdimys, salos rytinėje dalyje esantis Halawa slėnis, kurį puošia šniokščiantys kriokliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų