REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Savaitgalį Rumšiškių muziejaus teritorijoje „sprogo“ naujas tarptautinis muzikos festivalis „Granatos life“ – per tris dienas (rugpjūčio 2-4 d.) čia laiką leido šimtai žmonių ir koncertavo daugiau nei 30 atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio. 

Savaitgalį Rumšiškių muziejaus teritorijoje „sprogo“ naujas tarptautinis muzikos festivalis „Granatos life“ – per tris dienas (rugpjūčio 2-4 d.) čia laiką leido šimtai žmonių ir koncertavo daugiau nei 30 atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėmesio verti koncertai

Koncerto organizatoriai pasirūpino, kad festivalyje laiką gerai praleistų įvairių muzikos stilių mėgėjai – per tris festivalio dienas Rumšiškėse spindėjo britų žvaigždė Jamesas Morrisonas, siautė „G&G Sindikatas“, ne tik dainom bet ir šokiais publiką linksmino „Liūdni slibinai“. Apytiksliai valandos trukmės koncertai dviejose pagrindinėse („Utenos ir „Granatos), šalia viena kitos esančiose scenose pakaitomis vyko nuo 17 valandos. Atėjus į scenų teritoriją čia buvo lengva praleisti visą vakarą – nuolat skambėjo muzika, netrūko maisto ir gėrimų. Tiesa, šiek tiek nustebino organizatorių pasirinkimas kviesti J. Morrisoną, įrašiusį dainą su Nelly Furtado, koncertuoti penktadienį, kuomet dalis festivalio dalyvių dar buvo neatvykę.

REKLAMA

Mažiau žinomi atlikėjai ir kylančios žvaigždutės, pavyzdžiui, „The Perfect Pill“, „FlipFlops“, „Deeper Upper“, koncertavo mažesnėse „Bigbank“ ir „zip fm“ scenose.

Organizatorių neatlikti namų darbai

Nepaisant geros muzikos, priekaištų organizatoriams dalyviai negailėjo – pradedant didžiuliais atstumais nuo palapinių miestelio iki scenų neapšviestais takais iki paprasčiausių festivalio teritorijos žemėlapių nebuvimo. Mums taip pat nepavyko išvengti nuotaiką pagadinusių staigmenų. Pirmiausiai vos atvykus prie vieno iš įėjimų į festivalio teritoriją (pagrindinis įėjimas į Rumšiškių muziejų) nemaloniai nustebino vienas iš apsauginių – nuo vyriškio sklido stiprus alkoholio kvapas, o tamsiai raudona veido spalva ir blizgančios akys neleido apsirikti, kad buvo gausiai vartojamas alkoholis. Tai nestebino – vos gavus dalyvių apyrankes pora prie įėjimo stovėjusių apsaugos darbuotojų kraustė ir tikrino atvykstančiųjų daiktus – radus bet kokių alkoholinių gėrimų buvo galima rinktis iš trijų variantų – išgerti vietoje, atiduoti apsaugai, arba perduoti atvežusiems asmenims… Informacijos apie konkrečią scenų ar palapinių vietą prie įėjimo gauti nepavyko – niekas nežinojo, kur tiksliai eiti, jau nekalbant apie žemėlapius, kurių egzistavimas paaiškėjo tiktai vėliau.

REKLAMA
REKLAMA

Iki palapinių miestelio teko gerai paklaidžioti po visą Rumšiškių muziejaus teritoriją – rodyklės, rodos, buvo labiau skirtos atvykusiems suklaidinti nei padėti. Sutikę keletą festivalio dalyvių išsiaiškinome, kad iki palapinių teks nemažai paėjėti. Reziumė – pasirinkus festivalio puslapyje nurodyta “Privažiavimo prie muziejaus teritorijos schema: http://bit.ly/17vjZrp” atsiduri labai toli nuo tikslo…

Norint pasiekti scenas irgi teko nemažai pasivaikščioti po muziejaus teritoriją – tamsūs kampai ir neapšviesti miškai tikrai nepalengvino nei jaunuolių minių valdymo, nei alkoholio vartojimo visur, kur papuola.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalyvių išradingumas

Jauna festivalių publika dažniausiai neatsiejama nuo alkoholio, tad jei prie įėjimo prarado vieną ar kelis butelius alkoholinių gėrimų, jie būtinai ras būdą nepirkti du ar net tris kartus brangesnių gėrimų festivalio teritorijoje. Šalia stovėjusioje palapinėje įsikūrę jaunuoliai pasakojo, kad nemažai butelių draugai tamsoje per tvorą sumėtė… Kažkas su striukėmis, pilnomis alaus skardinių įėjo. O ir mašinose kiek paslėpti galima. Tad kilo klausimas, kiek rimtai buvo žiūrima į festivalio dalyvių patikrinimą.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų