REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas sekmadienį pasveikino plaukikę Rūtą Meilutytę Ispanijoje vykusiame pasaulio plaukimo čempionate iškovojusią sidabro medalį 50 metrų plaukimo krūtine rungtyje.

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas sekmadienį pasveikino plaukikę Rūtą Meilutytę Ispanijoje vykusiame pasaulio plaukimo čempionate iškovojusią sidabro medalį 50 metrų plaukimo krūtine rungtyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Mieloji Rūta, iš visų jėgų plaukei už Lietuvą ir užtikrintai iškovojai sidabrinę pergalę, kuria džiaugiasi visa šalis. Tu laimėjai aukso ir sidabro medalius ir du kartus pagerinai pasaulio rekordą, įveikusi itin stiprias varžoves. Su tavimi laimi visa Lietuva!", - sakoma Prezidentės sveikinime.

REKLAMA

Pasak šalies vadovės, puikus Rūtos Meilutytės pasirodymas Barselonoje vykusiame čempionate rodo, kad sportininkė yra viena geriausių planetos plaukikių, visą pasaulį stebinanti jėga, ištverme, susitelkimu ir vienas po kito gerinamais rekordais.

Prezidentė palinkėjo Rūtai Meilutytei visada būti su Lietuva, išlaikyti nepalaužiamą atkaklumą.

Seimo pirmininkas V.Gedvilas sveikinime pažymi, kad "Barselona ir joje vykstantis pasaulio vandens sporto šakų čempionatas ilgam pasiliks visų mūsų atminty, auksinėmis raidėmis įsirašys į Lietuvos sporto istoriją".

REKLAMA
REKLAMA

"Rūtos nepakartojami pasiekimai dar kartą rodo, kad yra nepaprasto talento, retų gebėjimų, darbšti, ryžtingai ir pasiaukojančiai siekianti tikslo sportininkė, verta ir olimpinės čempionės, ir pasaulio čempionės, ir daugkartinės rekordininkės titulo", - teigia V.Gedvilas.

Seimo vadovas teigia tikintis, kad R.Meilutytės pergalės įkvėps ir ateinančias kartas, padės populiarinti vandens sporto šakas.

"Nuoširdžiai sveikinu Rūtą su puikiomis, nepakartojamomis pergalėmis pasaulio vandens sporto šakų čempionate – iškovojus pirmąją vietą 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje ir antrąją vietą planetos pirmenybių 50 metrų plaukimo rungtyje . Neabejoju, kad tokie jaunos sportininkės pasiekti pasauliniai rekordai ir iškovoti medaliai į plaukimo baseinus pritrauks nemažą būrį Lietuvos vaikų, populiarins plaukimą Lietuvoje, duos naują impulsą šios sporto šakos patrauklumui ir plėtrai šalies miestuose ir miesteliuose", - pažymi V,Gedvilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras pirmininkas sveikindamas Algirdas Butkevičius dėkojo R.Meilutytei ne tik nustebinus visą pasaulį, bet daugelyje Lietuvos piliečių pažadinus patriotiškumo jausmą.

Vyriausybės vadovas linkėjo ne tik ištvermės ir sėkmės ateities varžybose, bet ir "šaunaus poilsio gimtajame Kaune, gardžių močiutės blynų ir smagių susitikimų su draugais".

Pasaulio plaukimo čempionate Ispanijoje sekmadienį moterų 50 m krūtine rungties finale planetos rekordininkė R.Meilutytė finišavo antra ir iškovojo sidabro medalį

Antrojo apdovanojimo šiose pirmenybėse savininkė distanciją finale, aplenkusi šešias varžoves, įveikė per 29,59 sekundės ir pralaimėjo tik pasaulio čempione tapusiai rusei Julijai Jefimovai (29,52 sek.).

REKLAMA

Pirmąjį pasaulio čempionato Barselonoje apdovanojimą - aukso medalį - šešiolikmetė R. Meilutytė antradienį iškovojo 100 m rungtyje krūtine - 1 minutė 04,42 sekundės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų