REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo ir Policijos departamento Imuniteto valdybos padalinių ikiteisminio tyrimo grupės pareigūnai net pasiraitoję rankoves tęsia narkotikų platinimu įtariamų Šiaulių policininkų "šienapjūtę".

REKLAMA
REKLAMA

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą šią savaitę už grotų pateko dar 3 Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Organizuoto nusikalstumumo tyrimo biuro (ONTB) pareigūnai.

REKLAMA

Trečiadienį sulaikytą trijulę Vilniaus apylinkės teismas ketvirtadienį suėmė 3 mėnesiams. Iš viso pagal šį tyrimą įtarimai yra pareikšti 8 Šiaulių AVPK ONTB pareigūnams, iš jų 6 skirtas suėmimas.

Tarp suimtųjų yra ir dviejų Šiaulių AVPK ONTB skyrių viršininkai. Nelegalios narkotinių ir psichotropinių priemonių apyvartos kontrolę vykdančio 4–ojo skyriaus viršininkas Tomas Ruchtinas sulaikytas ir suimtas dar sausio pabaigoje, o 2–ojo skyriaus viršininkas Remigijus Zykas už grotų pateko liepos 15–ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp pareigūnams pareikštų įtarimų – narkotinių medžiagų platinimas dideliais kiekiais, kyšininkavimas stambiu mastu, piktnaudžiavimas, dokumentų klastojimas, kitos nusikalstamos veikos. Pagal šį tyrimą įtarimai pareikšti ir keletui civilių asmenų. Pasak Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininko Donato Malaškevičiaus, apie tyrimo pabaigą kalbėti dar anksti.

„Naujų aplinkybių ir naujų duomenų vis daugėja, todėl darbų dar laukia labai daug, – sakė D.Malaškevičius. – Kone kasdien sužinome naujų faktų, kuriuos tikriname ir bandome įrodyti. Į mūsų akiratį patekę Šiaulių policininkai įtariami užsiiminėję prekyba narkotikais ne vienerius metus. Jie įtariami prekiavę pačiomis įvairiausiomis narkotinėmis medžiagomis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrimą organizuoja bei jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai. Jis buvo pradėtas Lietuvos kriminalinės policijos biurui gavus informacijos apie nusikalstamų struktūrų ryšius su Šiaulių AVPK pareigūnais ir pastarųjų galimą dalyvavimą platinant narkotines medžiagas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų