REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Būsto Palangoje medžioklė: kainos savaitgaliais kyla dvigubai

Klientus vilioja ir dvimetrinėmis bobulėmis

Palangos močiutės – kone legendiniai personažai, apdainuoti net dainose: jos net per didžiausius vasaros karščius pakelėse kantriai laukia klientų ir gali už neįtikėtiną kainą pasiūlyti puikiausią nakvynę vos 100 metrų nuo jūros.

Palangos močiutės – kone legendiniai personažai, apdainuoti net dainose: jos net per didžiausius vasaros karščius pakelėse kantriai laukia klientų ir gali už neįtikėtiną kainą pasiūlyti puikiausią nakvynę vos 100 metrų nuo jūros.

REKLAMA

Balsas.lt komanda pasidomėjo būsto nuomos subtilybėmis Palangoje šią vasarą. Tiesa, teisybės vardan, visi Palangos prieigose sutikti pašnekovai buvo ne „močiutės“, o „diedukai“, bet jie vietinę rinką, tikime, išmano ne ką blogiau.

Pirmąjį nakvynės siūlytoją išvystame dar neprivažiavę Palangos: jis savo automobilį su skelbimu pasistatęs šalia įvažiavimo į degalinę.

Iš pradžių maždaug 40-ies metų vyriškis nenoriai bendravo su žurnalistais ir griežtai atsisakė būti fotografuojamas, tačiau sutiko papasakoti apie siūlomas nuomos paslaugas. „Nuomoju vieną kambarį, 30 litų žmogui už dieną“, – sakė jis. Svečiai gauna lovas, švarią patalynę, dušą, rankšluosčius. Jokių ypatingų patogumų ar išskirtinio aptarnavimo už tokią sumą tikėtis neverta – tam, pasak pašnekovo, yra viešbučiai. Tai supranta ir patys poilsiautojai: pakelėje būstą išsinuomoja paprasti žmonės, nekeliantys nerealių reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia klientų – kaimynai latviai, baltarusiai, ukrainiečiai, bet beveik tiek pat yra ir lietuvių.

Apie uždarbį ir tai, ar arši konkurencija, pašnekovas daug papasakoti negalėjo – būstą prisipažino nuomojantis dar tik pirmą mėnesį. „Važiuokit toliau, ten daug bobučių, jos jums papasakos“, – sakė vyriškis.

REKLAMA

Taip ir padarėme.

Apie „nelegalus“ ir dvimetrines bobules

Pravažiavus miesto ribą žymintį ženklą, išvystame būrį automobilių ir žmonių.

Arūnas ir Juozas savo paslaugas reklamuoja prisėdę atidarytoje automobilio bagažinėje. Nakties kaina vienam poilsiautojui – 30 litų, bet savaitgalį kaina pakyla iki 50 litų. Ne mažiau nei savaitės diena, reikšmingi ir orai. „Kartą aštuonias dienas sėdėjau ir nepardaviau nė vieno buto“, – prisiminė Juozas.

Jų siūlomi būstai – kiek atokiau nuo jūros, bet naujos statybos namuose. Vyrai vardija patogumus: patalynė, kabelinė televizija, šašlykinė su iešmais. Čia pat ir kiemas, kuriame galima surengti pikniką.

REKLAMA
REKLAMA

Nemažą pelno dalį atsiriekia ir tie, kurie patys savo būstų neturi, bet pakelėse reklamuoja kitų savininkų paslaugas – už surastą klientą jiems atitenka vidutiniškai 20 proc. sumos.

Pas Arūną ir Juozą dažniau apsistoja užsieniečiai – latviai, estai, lenkai, o šią vasarą ženkliai padaugėjo ir rusų.

Kadangi jų verslas legalus, Arūnas ir Juozas ne tik lūkuriuoja pakelėje, bet apie savo paslaugas skelbia ir internete. O kad priviliotų klientų, imasi ir reklamos gudrybių: „Turėjom bobulę, tokią dviejų metrų, kuri čia stovėjo, – juokdamiesi prisiminė vyrai ir išskėstomis rankomis vaizdavo jos plotį. – Kartoninę. Visi stodavo, fotografuodavosi su ja. Ir per televiziją rodė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baltarusiai – gerai, lenkai – nelabai

18 metų kambarių nuoma Palangoje užsiimantis Romas balsas.lt pasakojo, kad vasaros savaitgaliai yra pats pelningiausias metas. Todėl atvirumu pasižymintis vyras net neslepia, kad kambarių nuomos kaina tokiu metu yra dvigubos nei įprastomis dienomis.

„Normalus 2-vietis kambarys savaitgaliui už parą kainuoja nuo 150 iki 200 litų. Netoli jūros, su atskiru dušu, kitais privalumais“, - pasakojo Romas.

Vyras pridūrė, kad lietuviai dažniausiai nori apsigyventi kuo pigiau, tačiau nuleisti kainos kiekvienam neskubama: „Turime palaikyti kainą. Pasiūlius žemesnę kainą, praktiškai kas antrą automobilį sustabdytume. Bet tikrai pasitaiko tokių, kurie sumoka normalią kainą ir niekuo nesiskundžia.“

Romas pridūrė, kad mėgstamiausi klientai – baltarusiai. „Jie gerbia lietuvius. Tuo tarpu jei sustoja lenkų automobilis, tada net nesileidžiu į kalbas. Jie labai daug problemų pridaro. Suprantama, ne visi, bet...“, - minties neužbaigė balsas.lt kalbinamas vyras.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų