REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvienas didelis miestas kasdien į valymo įrenginius ar vandens telkinius išleidžia šimtus tūkstančių ar gerokai daugiau kubinių metrų nuotekų. Nors atrodo, kad iš kanalizacijos nuotekų nėra jokios naudos, JAV mokslininkas pasiūlė jas naudoti kuro elementų gamyboje.

REKLAMA
REKLAMA

Pensilvanijos universiteto (JAV) profesorius Bruce'as Loganas mano, kad tokia idėja yra visiškai įgyvendinama. Kad kuo daugiau žmonių apie ją išgirstų, profesorius „YouTube“ portale paskelbė vaizdo siužetą apie nuotekų naudą energiją tiekiantiems kuro elementams gaminti.

REKLAMA

Pasak mokslininko, nuotekų vandenyse pilna mikrobų, kurie galėtų gaminti energiją kaip šalutinį savo gyvybinės veiklos produktą. Dabartinis technologijų lygis esą jau leidžia pasiekti norimų rezultatų. Pirmą kartą pasiūlymas panaudoti kanalizacijos nuotekas energetikoje buvo išsakytas dar praėjusio amžiaus 7-ąjį dešimtmetį, tačiau tuo metu dar nežinota, kaip tai būtų galima padaryti praktiškai.

B. Loganas siūlo kuro elementams vietoje vandenilio naudoti kanalizacijos nuotekas remiantis jau gana gausių tokios technologijos tyrimų rezultatais. Apie juos jis pasakoja savo vaizdo siužete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų