REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) pareigūnai toliau vykdo šių metų birželį pradėtą akciją „Statybvietėse – saugus darbas“, aktyviai tikrindami, kaip statybvietėse laikomasi darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų. Antrajame tikrinimų etape rugpjūčio mėnesį pagrindinis inspektorių dėmesys bus kreipiamas į asmenines apsaugos bei paaukštinimo priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai statybos įmonėse 5 mirtini ir 17 sunkių nelaimingų atsitikimų darbe įvyko darbuotojui nukritus iš aukščio – apie dviem trečdaliais visų šių traumų atvejų kolektyvinės apsaugos priemones buvo neįrengtos arba įrengtos netinkamai, o dirbantieji nenaudojo jiems išduotų asmeninių apsaugos priemonių arba jos nebuvo išduotos. Panaši situacija ir šiais metais: iš 11 sunkių ir 6 mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe, darbuotojui nukritus iš aukščio vykdant statybos darbus – apie pusę jų įvyko minėtomis aplinkybėmis. Pernai 7 darbuotojai statybos įmonėse sunkiai susižalojo, kai nebuvo reikiamų paaukštinimo priemonių ar jos neatitiko specialių reikalavimų, šiemet užfiksuotos 4 su tuo susijusios sunkios nelaimės statybos darbuose.

Pirmajame akcijos „Statybvietėse – saugus darbas“ etape, kuomet buvo tikrinama, ar tinkamai įrengtos ir naudojamos kolektyvinės apsaugos priemonės, darbo inspektoriai nustatė per 130 įvairių pažeidimų, buvo sustabdyti darbai 13 statybviečių, taikant administracinės atsakomybės prevencines priemones surašyti 34 administracinių teisės pažeidimų protokolai, skirta per 11 tūkstančių litų baudų. Taip pat nustatyti 2 galimai nelegaliai dirbę asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų