REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs autobuso vairuotojas, kuris dešimtmetį nelaisvėje savo namuose Ohajuje laikė ir žagino tris pagrobtas moteris, ketvirtadienį teismo salėje akis į akį susidūrė viena iš savo aukų ir buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Buvęs autobuso vairuotojas, kuris dešimtmetį nelaisvėje savo namuose Ohajuje laikė ir žagino tris pagrobtas moteris, ketvirtadienį teismo salėje akis į akį susidūrė viena iš savo aukų ir buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arielio Castro maldavimai ir tvirtinimai, kad jis nėra monstras, liko neišgirsti – teisėjas Michaelas Russo skyrė jam kalėjimo iki gyvos galvos bausmę, be to, pridėjo papildomus 1 tūkst. kalėjimo metų.

REKLAMA

„Pone, nėra tokios vietos šiame mieste, nėra tokios vietos šioje šalyje ir nėra tokios vietos šiame pasaulyje tiems, kurie paverčia kitus vergais, kurie seksualiai prievartauja kitus ir kurie žiauriai elgiasi su kitais", – sakė M.Russo.

53 metų A.Castro praėjusią savaitę pripažino kaltę, prokurorams sutikus už tai nesiekti mirties bausmės.

Michelle Knight, kuri 2002-aisiais, kai jai buvo 20 metų, buvo pagrobta Klivlando gatvėje, su ašaromis akyse sveikino šį susitarimą ir emocingai liudydama teismui sakė, kad mirtis būtų „daug lengvesnė“ bausmė jos kankintojui.

REKLAMA
REKLAMA

„11 metų praleidau pragare, o dabar prasideda jūsų pragaras", – kaltinamajam pasakė M.Knight, kai jis laukė savo nuosprendžio.

Padrikai neva mėgindamas atsiprašyti savo aukų, iš kurių teisme dalyvavo tik M.Knight, A.Castro tvirtino, kad veikė pagautas impulso, kurio priežastis – priklausomybė nuo sekso.

„Aš – ne monstras. Aš sirgau“, – sakė A.Castro.

Jis teigė, kad iki šiol negali suprasti, kas paskatino jį laikyti nelaisvėje tris moteris, bet tvirtino, kad tuose namuose buvo santarvė.

Jis taip pat tvirtino, kad aukos melavo sakydamos, jog jis jas mušė ir žagino, ir pareiškė: „Aš nesu smurtautojas.“ A.Castro taip pat pridūrė, kad dažniausiai seksu būdavo užsiimama abipusiu sutikimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo nusikaltimai išaiškėjo 27 metų Amandai Berry sugebėjus su savo šešerių metu dukterimi ištrūkti – ji gegužės 6 dieną per užrakintas namo duris prisišaukė kaimyno pagalbos.

Tuose nešvariuose, tamsiuose namuose, kur moterys buvo laikomos užrakintuose kambariuose su lentomis užkaltais langais, buvo rasta daugiau kaip 42 kg grandinių.

Dar siaubingesni buvo liesų, išblyškusių ir sumuštų moterų pasakojimai.

„Padaryta žala buvo kalėjimas iki gyvos galvos“, – paliudijo psichiatras Frankas Ochbergas.

Įviliotos į automobilį žmogaus, kurį pažinojo kaip draugės ar klasės draugės tėvą, M. Knight, A. Berry ir Gina DeJesus (Džina DeChesus), kurioms tada buvo 20, 16 ir 14 metų, kentė žiaurų mušimą ir nuolatinį žaginimą.

REKLAMA

Maisto joms būdavo duodama tik kartą per dieną, jos labai retai galėdavo nueiti į vonią ir gamtinius reikalus turėjo atlikti į plastikinius kibirus, kurie nedažnai būdavo ištuštinami.

M.Knight per 11 nelaisvės metų buvo pastojusi keturis kartus. A.Castro jos nėštumus nutraukė versdamas ją daug dienų badauti ar maitindamas sugedusiu maistu, o tada spardydamas jos pilvą ar ant jo šokinėdamas, liudijo detektyvas Andy Harasimchukas, apklausęs M.Knight, kai ši buvo išvaduota.

A.Berry buvo leista išnešioti kūdikį ir 2006 metų Kalėdų dieną  plastikiniame vaikų baseine ji pagimdė vaiką.

REKLAMA

Išžaginęs savo aukas A. Castro kartais sviesdavo joms pinigų, kuriuos jos paskui turėdavo grąžinti, jeigu norėdavo ko nors konkretaus iš parduotuvės, liudijo specialusis FTB agentas Andrew Burke'as.

A.Castro taip pat versdavo moteris žaisti rusišką ruletę su ginklu, kuriuo joms nuolat grasindavo.

Klivlando policijos pareigūnė Barb Johnson liudydama pasakojo apie galiausiai išvaduotų moterų šoką ir didžiulį džiaugsmą.

Jai su kolega po A.Berry pabėgimo tikrinant tą tamsų namą, jie išgirdo „trepsėjimą" kojomis, kai sušuko „Klivlando policija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai tie garsai liovėsi, B.Johnson apšvietė save, kad artėjanti moteris galėtų įsitikinti juos tikrai esant policininkus. Tą akimirką M.Knight tiesiogine to žodžio prasme puolė kitam pareigūnui į glėbį.

„Kojomis, rankomis, tiesiog dusindama jį, – pasakojo B.Johnson. – Ji visą laiką kartojo: „Jūs mus išgelbėjot, jūs mus išgelbėjot.“

Taip pat B. Johnson pridūrė, kad G.DeJesus iš pradžių bijojo išeiti iš savo kambario.

Kaltintojai sakė, jog vadovavosi dienoraščiais, kuriuos moterys rašė ilgus nelaisvės metus, kad pagrįstų daugelį iš 977 kriminalinių kaltinimų A.Castro.

REKLAMA

„Tie įrašai atskleidžia, kad su jomis buvo elgiamasi tarsi su gyvuliais, kad jos laukdavo kitos išnaudojimo sesijos, kad A. Castro grasindavo nužudyti“, – sakė kaltintojai.

Moterys taip pat rašė apie svajones vieną dieną pabėgti ir grįžti į šeimą, apie gyvenimo, kurį kadaise gyveno, ilgesį ir apie nenumaldomą laisvės troškimą.

DNR testai parodė, kad A.Castro yra A.Berry vaiko tėvas. Jis ne kartą prašė leidimo pamatyti dukrą, bet teisėjas tokius prašymus pavadino nederamais.

Policija nesupranta, kodėl nė vienas iš tų žmonių, kurie lankydavosi A.Castro kukliame 2207-ajame name Seimuro gatvėje, nesuprato, kas ten vyko. Tarp A.Castro lankytojų buvo jo giminaičiai ir draugė.

REKLAMA

A.Berry ir G.DeJesus į teismo posėdį atsiuntė savo šeimos narius, kad jie kalbėtų jų vardu, ir pakartojo prašymus dėl privatumo.

M.Russo, kaip ir daugelis liudytojų, gyrė šias moteris už atsparumą ir drąsą.

„Nors jos siaubingai kentėjo, p.Knight, p.DeJesus ir p.Berry neprarado vilties. Jos ištvėrė ir nugalėjo", – sakė teisėjas.

„Mes kiekvienai iš jūsų linkime sėkmės ir ramybės“, – pridūrė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų