REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ketvirtadienio vakarą vykusios ilgai lauktos Vilniaus „Žalgirio“ ir Poznanės „Lech“ futbolo varžybos baigėsi lietuvių pergale – vienintelį varžybų įvartį įmušė Mantas Kuklys.

Po varžybų iš stadiono išeinančių lenkų sirgalių laukia ne tik autobusai, bet ir lenkų pareigūnai – didžioji dalis svečių bus su apsauga lydimi atgal į Lenkiją.

Vienas iš pareigūnų juokavo, jog gaila, kad varžybos baigėsi taip vėlai – lenkų sirgaliai norėjo, bet nespėjo užsukti į parduotuvę.

Iki 21.30 val. iš viso šią dieną pažeidėjams surašyti 5 administracinių teisės pažeidimų protokolai, iš jų 4 Lietuvos sirgaliams (2 įspėjimai, 1 administracinio teisės pažeidimo protokolas už pasirodymą girtam viešoje vietoje, 1 protokolas už nedidelį chuliganizmą – šlapinimąsi viešoje vietoje) ir 1 Lenkijos futbolo aistruoliui (skirtas įspėjimas).

Pareigūnai neramumų ir nesitikėjo.

Pareigūnai prašė žmones pasitraukti nuo gatvės ir gyva siena atitvėrė įvažiavimą, pro kurį lydimi iš priekio ir iš galo išėjo lenkų sirgaliai. 

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt kalbintas pareigūnas teigė, kad dalis sirgalių vis tik turėtų likti mieste, todėl visą naktį, daugiausia senamiestyje, patruliuos sustiprintos policijos pareigūnų pajėgos. 

REKLAMA

Didysis lenkų sirgalių būrys nepasiekė Rotušės – jie mažomis grupelėmis išsiskirstė į skirtingas puses. 

-------------

Ažiotažas, kuris buvo kilęs prieš Vilniaus „Žalgirio“ ir Poznanės „Lech“ futbolo varžybas dėl galimų neramumų, baigėsi. Gausios policijos ir specialiosios pajėgos prieš varžybų pradžią sugebėjo užtikrinti viešąją tvarką. 

Apie 19 valandą prie LFF stadiono atžygiavo Lenkijos sirgalių minia, lydima gausių raitosios ir pėsčiosios policijos pajėgų. Eidami specialiai jiems paruošto įėjimo link, lenkų sirgaliai sutartinai skandavo šūkius. Tada, ratu apsupti policijos pareigūnų, jie laukė, kol bus įleisti į stadioną.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatas praneša, kad iki 20 val. dėl įvairių nedidelių teisės pažeidimų sulaikyti 5 Lietuvos ir 1 Lenkijos sirgalius.

--------------

Iki futbolo varžybų tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Poznanės „Lech“ likus pusantros valandos LFF stadiono prieigas saugo gausios policijos pareigūnų ir specialiosios pajėgos. Netoli stadiono, prie Aušros vartų būriuojasi lenkų sirgaliai. Būtent nuo Aušros vartų prasidės jų eitynės iki stadiono.

Prie stadiono budinčios specialiosios pajėgos laukia atžygiuojančių į vieną būrį susibūrusių lenkų sirgalių, jų užduotis – užtikrinti, kad abiejų komandų sirgaliai būtų atskirti vieni nuo kitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neoficialiais duomenimis, Liepkalnio gatvėje uždarytas eismas, nes ja juda lenkų sirgalių eisena. Netoli stadiono jau įvyko ir pirmieji futbolo sirgalių susidūrimai – prie Aušros vartų sirgaliai apsimėtė alaus skardinėmis ir apsikeitė necenzūriniais žodžiais.

Policija patvirtino, kad Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliams žygiuojant  stadiono link, pro šalį einantį lenkų grupelė nepagailėjo replikų, tačiau akimirksniu įsikišus policijos pareigūnams, rimtesnis konfliktas nekilo. 

Stadione paprastai budinčios saugos tarnybos atstovai patvirtino, kad varžybų metu apsauga bus stipresnė nei paprastai. Tarnyba netgi samdė darbuotojus vienai dienai – konkrečiai Vilniaus „Žalgirio“ ir Poznanės „Lech“ važyboms. 

REKLAMA

Likus kiek daugiau nei valandai iki varžybų pradžios tarp jaunųjų „Žalgirio“ gerbėjų juntamas nusivylimas, kad kol kas neįvyko jokių rimtų incidentų. 

Policijos pareigūnai neabejoja, kad surinktomis gausiomis pajėgomis pavyks užtikrinti tvarką. Buvo pasirūpinta netgi papildomu rezervu, kurį prireikus būtų galima pasikviesti į pagalbą. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų