REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius internete paviešintus garso įrašus, kuriuose kalbantys vyrai gali būti Lietuvos diplomatai, vadina provokacija. L. Linkevičius nepaneigė, kad įraše kalba Lietuvos diplomatai, tačiau teigia, kad pokalbiai neturi nieko bendra su Lietuvos pozicija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak L. Linkevičiaus, Užsienio reikalų ministerijos (URM) Generalinė inspekcija atlieka tyrimą dėl incidento.

REKLAMA

„Labai apgailestauju, kad pastaruoju metu padaugėjo informacinių provokacijų, bet be abejo visa tai reikia kruopščiai ištirti. Aš vakar pavedžiau mūsų Generalinei inspekcijai išsiaiškinti visas aplinkybes ir po to bus sprendžiama, ką daryti toliau“, – teigė LRT televizijos naujienų tarnybai teigė L. Linkevičius.

L. Linkevičius pabrėžė, kad paskleista informacija neturi nieko bendra su Lietuvos pozicija.

„Tik noriu būtinai pridurti, kad tie skleidžiami dalykai – jie tikrai neturi nieko bendro su valstybės pozicija. Mes žinojom, kad jų tikrai neišvengsim, nes tikrai yra daug norinčių sutrikdyti sklandų darbą, ypač pirmininkavimo metu, bet tai nepavyks, aš tuo nė kiek neabejoju, nes viskas vyksta numatyta vaga“ – sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Liepos 8 dieną „Youtube“ paviešinti įrašai, angliškai pavadinti „Štai kaip Lietuva išties traktuoja Azerbaidžaną“ ir „Štai kaip Lietuva išties traktuoja Turkmėnistaną“. Pokalbių įrašai subtitruoti anglų kalba.

Viename iš jų, kaip nurodo įrašus paviešinęs „Youtube“ vartotojas „Zydrunas Gerintas“, kalbasi Lietuvos ambasadorius Vengrijoje Renatas Juška ir URM Rytų partnerystės departamento direktoriaus pavaduotojas Zenonas Kumetaitis.

Nurodoma, kad diplomatų pokalbis vyko šių metų balandžio 4 dieną.

Įraše kalbantys vyrai aptaria planuojamą premjero Algirdo Butkevičiaus vizitą į Rusiją, ministro ir viceministrų bendravimą, Azerbaidžano ir Armėnijos santykius ir šių šalių lobizmą Lietuvos institucijose. Vyras, kuris įvardijamas kaip N. Juška, teigia palaikantis armėnus, o jo pašnekovas – tariamas URM darbuotojas – pasakoja apie tai, kaip „azeras ir armėnas pasikeisdami vaikščiodavo pas mus jau kiekvieną dieną“.

Pokalbio apie Turkmėnistaną įrašas, kaip teigia jį įkėlęs vartotojas, darytas balandžio 18 dieną. Jame, kaip nurodoma, yra ambasadorius Azerbaidžiane Artūras Žurauskas, o kitas įvardijamas kaip Vilniuje esantis Kyastitus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų