REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Jau kitą savaitę, trečiadienį, geriausi pasaulio jaunieji irkluotojai pradės kovas Trakuose pasaulio jaunių irklavimo čempionate. Renginyje varžysis sportininkai iš viso pasaulio, kuriems yra iki 18-os metų.

REKLAMA
REKLAMA

Į penkias dienas truksiančias varžybas jau plūsta delegacijos iš užsienio. Pirmieji atvyko tolimųjų šalių atstovai – Naujosios Zelandijos komanda. Iš jų estafetę perėmė Zimbabvė, Tunisas, Kanada, JAV, Meksika, Japonija.

REKLAMA

Iš viso Trakuose į starto pozicijas stos net 784 sportininkai iš 59 valstybių. Senojoje Lietuvos sostinėje bus galima sutikti kiekvieno žemyno atstovų, o šalių geografija siekia ir tokias egzotiškas šalis kaip Uganda ar Salvadoras.

Didžiausią sportininkų būrį atsivežė Italija, Vokietija ir JAV – po 49. Nuo šių šalių nedaug atsilieka Australija – 47 bei Baltarusija 44.

Mūsų šaliai šių metų jaunių čempionate atstovaus 14 sportininkų. Jeigu tektų išrikiuoti visas delegacijas pagal irkluotojų skaičių, Lietuva užimtų 20-21-ąją poziciją, kurią dalintųsi su Austrija.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik 800 sportininkų, atvykusių į Trakus kovos dėl medalių 13-oje skirtingų valčių klasių. Iš pastarųjų vaikinai varžysis 7-iose, merginos 6-iose klasėse.

Lietuvos jaunieji irkluotojai sieks medalių šiose valčių klasėse: vienviečių merginų, vienviečių vaikinų, dviviečių porinių merginų, dviviečių porinių vaikinų, keturviečių pavienių vaikinų bei keturviečių porinių vaikinų.

Pasaulio jaunių irklavimo čempionatas prasideda rugpjūčio 7-ąją dieną ir pasibaigs finaliniais startais rugpjūčio 11-ąją.

Čempionato atidarymo ceremonija ir dalyvių paradas – rugpjūčio 6 dieną, parado pradžia (nuo irklavimo bazės iki Trakų pilies) 18:30, ceremonija Trakų pilyje – 19:00.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų