REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vedėja Audronė Galvonaitė pesimistus, besibaiminančius, kad į Lietuvą jau spėjo atsėlinti ankstyvas ruduo, ramina – vasara, anot jos, dar tikrai nesibaigė. Šis savaitgalis – puikus to įrodymas.

Atėjo rugpjūtis – antra, brandžioji vasaros pusė. Liepa pagrindė savo, kaip drėgniausio vasaros mėnesio vardą, o rugpjūtis, ir įprastai išsiskiriantis savo sausumu ir malonia šiluma, šiais metais bus dar kiek šiltesnis nei įprasta – vidutinė 16,2 laipsnių temperatūra gali kilstelti pora laipsnių aukštyn. Kaip atkreipia dėmesį A. Galvonaitė, šį laiką puiku praleisti pajūryje – tai vadinamas „aksominis laikotarpis“, kai vanduo pagaliau maloniai įšyla, o ir oro temperatūra dar pakankamai aukšta.

Vis dėlto dienos trumpėja, o naktys vėsta. Artimiausiomis paromis nakties temperatūra nėra aukšta – 11–16 laipsnių, ypač vėsus laikas – rytinės valandos, kai pučia žvarboki šiaurės vakarų-vakarų vėjai. Tačiau klimatologė ragina nenusiminti: tokia temperatūra kur kas tinkamesnė kokybiškam miegui bei darbui, nei tvankumas, karštis ir drėgmė.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį ir penktadienį dar galime tikėtis daugelyje vietų pasitaikysiančio lietaus, perkūnijos, gūsingo vėjo ir rūko, tačiau savaitgalis bus itin vasariškas, šiltas ir gražus.

REKLAMA

Ketvirtadienį rytiniuose, pietiniuose ir centriniuose Lietuvos rajonuose bus apie 20–24 laipsnius, pajūryje – apie 20 laipsnių šilumos. Pūs šiaurės vakarų-vakarų vėjas.

Savaitgalio orus lems aukštesnio slėgio sritis. Kritulių nenumatoma. Naktys bus panašios (11–16 laipsnių), tačiau šeštadienį dieną termometro stulpelis pakils iki 27 –28 laipsnių, sekmadienį – vietomis ir iki 30 laipsnių karščio. Pajūryje dienos kiek vėsesnės, bet jas kompensuoja šiltesnės naktys. Klimatologė atkreipia dėmesį, kad nors prie jūros dienos ir nakties temperatūra skiriasi mažai, o kitose Lietuvos dalyse kontrastas tarp dienos ir nakties temperatūrų – itin ryškus.

Savaitgalio šiluma turėtų išlikti ir iki pirmadienio – tuomet temperatūra gali pakilti iki 30 laipsnių karščio, bet antroje dienos pusėje priartės lietaus zona. Gali susidaryti rūkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų