REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo rugpjūčio 19 d. Valstybinis studijų fondas (VSF) priims studentų, 2013 m. įstojusių į valstybės nefinansuojamas studijų vietas su studijų stipendija ir pasirašiusių sutartis su aukštąja mokykla, prašymus studijų stipendijai gauti.

REKLAMA
REKLAMA

Studijų stipendijas gali gauti asmenys, 2012-2013 studijų metais įstoję į valstybės nefinansuojamas studijų vietas su teise į studijų stipendiją ir pasirašę sutartis su mokslo ir studijų institucija:

REKLAMA

• pirmosios pakopos (bakalauro) ir vientisųjų studijų programose surinkę aukščiausius konkursinius balus pagal Geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo tvarkos aprašą;

• antrosios pakopos (magistro) ar doktorantūros studijų programose turintys ne mažesnį nei 8 konkursinį balą dešimtbalėje sistemoje ar konvertuotą į dešimtbalę sistemą mokslo ir studijų institucijos nustatyta tvarka.

Studijų stipendijos skiriamos visam studijų laikotarpiui išskyrus atvejus, kuomet stipendijų mokėjimas nutraukiamas arba sustabdomas:

REKLAMA
REKLAMA

• pasibaigus studijų metams, jeigu studento studijų rezultatų vidurkis mažesnis už jo kurso studentų studijų rezultatų vidurkį;

• studentui nutraukus studijas ar iš jų pašalintam mokslo ir studijų institucijos jos nustatyta tvarka;

• atsiradus ar paaiškėjus aplinkybėms, kad studentas neturėjo teisės gauti studijų stipendiją.

VSF direktoriaus patvirtintos formos pasirašytus prašymus studijų stipendijai išmokėti pirmosios pakopos ar vientisųjų studijų pirmo kurso studentai turi pateikti VSF ne vėliau kaip iki einamųjų metų rugsėjo 20 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prašymus skirti studijų stipendiją studentai gali siųsti paštu adresu: Valstybinis studijų fondas, A. Goštauto g. 12-306, LT-01108 Vilnius, arba pateikti atvykus į Fondą. Prašymai pildomi ir priimami 308 kabinete darbo dienomis 9-12 val. ir 13-17 val. (penktadieniais 9-12 val. ir 13-15 val.).

Antrosios pakopos ir doktorantūros studijų pirmo kurso studentai prašymus teikia mokslo ir studijų institucijoms jų nustatyta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų