REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Adas Juškevičius buvo tarp 15-os Lietuvos rinktinės žaidėjų, JAV mieste Hjustone 2012 m. vasarą dalyvavusių paskutinėse mūsų šalies komandos repeticijose prieš olimpines atrankos kovas Venesueloje, tačiau galiausiai jis liko už borto.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet 24 metų 194 cm ūgio gynėjui yra suteiktas dar vienas šansas, kuriuo kaunietis žada pasinaudoti.

REKLAMA

„Esu jaunas žaidėjas, todėl atkabinimas prieš pat olimpinį atrankos turnyrą mane tik dar labiau motyvavo. Supratau, jog nereikia nuleisti rankų, nes tų šansų dar bus, – tinklalapiui „SportoTV.lt“ teigė įžaidėjas. – Gyvenimas juda toliau. Bandysiu mokytis iš tų klaidų.“ Šią vasarą Juškevičiui kelią į rinktinę gali palengvinti sumažėjusi konkurencija, kadangi karjerą nacionalinėje komandoje baigė Šarūnas Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, atakų organizatorius vis tiek yra vienas jauniausių žaidėjų rinktinės stovykloje. Komandos vidutinis amžius yra 26,8 metų, o Juškevičius vyresnis tik už keturis krepšininkus – Mindaugą Kuzminską (23), Donatą Motiejūną (22), Joną Valančiūną (21) ir Vytenį Čižauską (20).

„Visada vyresniems rodau pagarbą. Jie visada tave sudrausmins, pasakys griežtesnį žodį ar pamokys. Vyresniems žaidėjams leidžiame būti mūsų mokytojais. Būnant su aukščiausio lygio žaidėjais visada stengiesi pasiimti tik geriausią. Iš jų išmokstu daugiau, nei iš vidutinybių. Tai tik padeda judėti į priekį“, – kalbėjo Juškevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įžaidėjas praėjusį sezoną gynė Kauno „Žalgirio“ garbę, o stipriausioje Lietuvos ekipoje jis debiutavo dar 2009 metais. Kelią į „Žalgirį“ gynėjui atvėrė sėkmingas pasirodymas Europos jaunimo čempionate, kuriame lietuviai liko penkti, tačiau Juškevičius ten buvo rezultatyviausias ir naudingiausias krepšininkas.

Žaidėjas neslepia, kad „Žalgirio“ kvietimas jam buvo netikėtas, o tai įvardina kaip svajonės išsipildymą. Sunku patikėti, jog dar sportuodamas „Sabonio krepšinio mokykloje“ jis per Eurolygos rungtynes valydavo Kauno sporto halės aikštelę.

REKLAMA

„Tą sezoną tikrai neplanavau žaisti „Žalgiryje“, – tinklalapiui „SportoTV.lt“ pareiškė gynėjas. – Nuo mažens svajojau žaisti „Žalgiryje“, kadangi užaugau Kaune ir lankiau „Sabonio krepšinio mokyklą“. Be svajonės to nebūčiau pasiekęs. Iš pradžių reikia apie tai svajoti, o po to kryptingai link to dirbti.“

Praėjusį sezoną „Žalgirio“ ekipa išgyveno sudėtingą laikotarpį, kuomet žaidėjas vienas po kitą palikdavo komandą, atlyginimai buvo nemokami, o prie visų nemalonumų prisidėjo ir žaidėjų traumos. Visgi Juškevičius tikina, kad palikti „Žalgirio“ jis net neketina, nors kontraktą galėtų nutraukti bet kuriuo metu.

REKLAMA

„Skolos vis dar nejuda iš mirties taško, o kai prasidėjo didelės finansinės problemos, komanda ketino protestuoti ir taip sujudinti valdžią. Visgi trenerio dėka prasilaužėme bei pamiršome visus piniginius reikalus. Galvojome, kad žaidžiame ne bet kur, o „Žalgiryje“, – atviravo Juškevičius.

Juškevičius su „SportoTV.lt“ taip pat kalbėjo apie savo herojus, tikrų draugų ratą, savo poziciją bei Lietuvos himną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų