REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Viktoro Uspaskicho advokatai ir prokurorai trečiadienį Apeliaciniam teismui apskundė Vilniaus apygardos teismo verdiktą. Tai LRT.lt patvirtino teismo atstovas Gintautas Stalnionis.

Viktoro Uspaskicho advokatai ir prokurorai trečiadienį Apeliaciniam teismui apskundė Vilniaus apygardos teismo verdiktą. Tai LRT.lt patvirtino teismo atstovas Gintautas Stalnionis.

REKLAMA

Liepos 12-ąją teisėjų kolegija V. Uspaskichą pripažino kaltu sukčiavus ir apgaulingai tvarkius buhalteriją bei skyrė 4 metus nelaisvės.

Jo partijos kolegė Seimo narė Vitalija Vonžutaitė nuteista trejiems metams, o Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys gavo beveik 36 tūkst. litų baudą. V. Uspaskichas iš karto, kai buvo paskelbtas nuosprendis, išvyko į Rusiją. Čia viešėjo dvi savaites.

Grįžęs V. Uspaskichas, LRT televizijos naujienų tarnybai teigė, kad turi mažai vilčių, jog Apeliacinis teismas pakeis ankstesnį sprendimą. Todėl net jo nelaukdamas žadėjo kreiptis į tarptautines institucijas.

Trečiadienį Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Saulius Verseckas Vilniaus apygardos teismui įteikė apeliacinį skundą dėl š. m. liepos 12 d. Vilniaus apygardos teismo priimto nuosprendžio, kuriuo V. Uspaskichas, V. Vonžutaitė, V. Gapšys ir Marina Liutkevičienė buvo nuteisti dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo Darbo partijoje 2004–2006 metais ir sukčiavimo apgaule išvengiant didelės vertės Darbo partijos turtinės prievolės mokėti privalomus mokesčius ir įmokas, pranešė Generalinė prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuroras apeliaciniu skundu prašo pakeisti Vilniaus apygardos teismo nuosprendžio dalį, kuria nustatyta, kad nuteistieji nusikalstamas veikas, už kurias buvo nuteisti, padarė bendrininkų grupėje, ir pripažinti, kad jie veikė organizuotoje grupėje, kas vertintina kaip atsakomybę sunkinanti aplinkybė.

REKLAMA

Taip pat prašoma panaikinti minėto nuosprendžio dalį dėl V. Uspaskicho, V. Vonžutaitės išteisinimo dėl sukčiavimo apgaule įgyjant didelės vertės Darbo partijos turtinę teisę gauti valstybės dotacijas ir kompensaciją. Prokuroras prašo pripažinti juos kaltais padarius šią nusikalstamą veiką ir skiriant už ją V. Uspaskichui penkerių, V. Vonžutaitei – ketverių metų laisvės atėmimo bausmes. Minėtas bausmes prašoma subendrinti su Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu paskirtomis bausmėmis ir skirti V. Uspaskichui – šešerių, o V. Vonžutaitei – penkerių metų galutines laisvės atėmimo bausmes.

REKLAMA
REKLAMA

Apeliaciniu skundu prašoma panaikinti nuosprendžio dalį dėl V. Gapšiui paskirtos švelnesnės nei įstatymu numatyta bausmės (baudos) dėl sukčiavimo apgaule išvengiant didelės vertės Darbo partijos turtinės prievolės mokėti privalomus mokesčius ir įmokas. V. Gapšiui prašoma skirti vienerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose.

Taip pat prašoma panaikinti minėto nuosprendžio dalį dėl baudžiamosios bylos nutraukimo juridiniam asmeniui Darbo partijai, kuri nutraukta dėl šio juridinio asmens reorganizacijos į kitą juridinį asmenį Darbo partiją (leiboristus). Prokuroras prašo teismo pripažinti reorganizuotą juridinį asmenį Darbo partiją (leiboristus) kaltu dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo Darbo partijoje 2004–2006 metais, sukčiavimo apgaule išvengiant didelės vertės Darbo partijos turtinės prievolės mokėti privalomus mokesčius ir įmokas bei dėl sukčiavimo apgaule įgyjant didelės vertės Darbo partijos turtinę teisę gauti valstybės dotacijas ir kompensaciją.

Už šiuos nusikaltimus prašoma skirti subendrintą 1,25 mln. litų baudą i ieškoti iš Darbo partijos (Leiboristų) konfiskuotino turto vertę atitinkančią pinigų sumą – 25 083 732,07 Lt.

Jevgenijus BARDAUSKAS, LRT televizijos naujienų tarnyba

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų