REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Darbo partijos įkūrėjas parlamentaras Viktoras Uspaskichas apskundė teismo nuosprendį, kuriuo dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo jam skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

Darbo partijos įkūrėjas parlamentaras Viktoras Uspaskichas apskundė teismo nuosprendį, kuriuo dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo jam skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA

Politiko skundas Vilniaus apygardos teisme gautas trečiadienį, BNS sakė teismo atstovas Gintautas Stalnionis.

Nuosprendį taip pat žada skųsti kiti nuteistieji ir prokuratūra. Skundų pateikimo terminas baigiasi penktadienį. Juos nagrinės Lietuvos apeliacinis teismas.

Šį mėnesį V.Uspaskichą teismas pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Pagal nuosprendį parlamentarė Vitalija Vonžutaitė, teismo įvardyta V.Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus. Buvusiai partijos finansininkei Marinai Liutkevičienei teismas skyrė vienus metus nelaisvės, o dabartiniam partijos vadovui Vytautas Gapšiui skirta 35 tūkst. litų bauda.

REKLAMA
REKLAMA

Jei nuosprendis liktų nepakeistas, V.Uspaskichui tektų ne tik keliauti į pataisos namus, bet ir atlyginti milijoninę žalą – teismas patenkino Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos ieškinius ir nusprendė išieškoti solidariai iš V.Uspaskicho ir V.Vonžutaitės per 3 mln. litų. Šie pinigai – Darbo partijos 2004–2006 metais nesumokėti mokesčiai ir įmokos valstybei.

REKLAMA

Per 2004–2006 metais įvykdytus nusikaltimus V.Uspaskicho „vaidmuo buvo pagrindinis“, skaitydama nuosprendį sakė teisėja Daiva Pranytė-Zalieckienė.

Pasak teismo, buvęs ilgametis Darbo partijos vadovas V.Uspaskichas ne tik žinojo, bet ir kontroliavo apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą, o partija slėpė tikruosius rėmėjus ir finansuotojus.

Teismas paliko galioti V.Uspaskichui anksčiau paskirtą pusės milijono litų piniginį užstatą. Kitiems kaltinamiesiems paliktas galioti rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Darbo partija 2004–2006 metais nuolat gaudavo pajamų, kurių oficialiai neapskaitė“, – sakė teisėja.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak teismo, po reorganizacijos prie partijos vairo stojusio V.Gapšio vaidmuo nebuvo pagrindinis.

Pati partija kaip juridinis asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleista, nes po šiemet įvykdytos reorganizacijos – susijungimo su dukterine Leiboristų partija – atsirado naujas juridinis asmuo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų