REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lietuviai Vilniaus gatvėse drauge žiūri ne futbolą, o plaukimą“, stebisi lenkai

Ne futbolas ir Vilniaus „Žalgirio“ rungtynės su Poznanės „Lechu“, netgi ne toks populiarus Lietuvoje krepšinis, o plaukimas kėlė antradienio vakarą didžiausią lietuvių susidomėjimą. Vilniuje jiems rūpėjo savosios baseinų žvaigždės Rūtos Meilutytės startai, rašo „gazeta.pl“. Lietuvė paauglė plaukikė, 2012 metų Londono olimpiados čempionė, ne taip seniai startavo ir Poznanėje, „Termy Maltańskie“ centre (didžiausiame Poznanėje sporto ir sveikatingumo centre su baseinais ir pirtimis – Balsas.lt). Ten ji buvo didžiausia žvaigždė Europos jaunių čempionate. Dabar ji startuoja Barselonoje suaugusiųjų pasaulio plaukimo čempionate. Ir ten ją lydi didelė sėkmė.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį R. Meilutytė iš pradžių pagerino pasaulio rekordą, o vėliau nugalėjo savo mėgstamiausios rungties – 100 metrų plaukimo krūtine – finale. Šį startą Vilniaus gyventojai žiūrėjo drauge, aludėse ir lauko kavinėse. Retai tepasitaiko, kad Lenkijoje tokį visuotinį susidomėjimą sukeltų plaukimas. Tačiau Lietuvoje Rūta Meilutytė, ko gero, yra didžiausia – po krepšininkų – sporto žvaigždė.

Vilniaus „Žalgirio“ ir Poznanės „Lecho“ rungtynės vyks ketvirtadienį, 18 val. 30 min. Lenkijos laiku, straipsnio pabaigoje primena „gazeta.pl“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų