REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Rugpjūčio 16-17d. Visagine įvyks jau dvidešimtasis jubiliejinis „Visagino coutry“ festivalis. 1991 m. kovo 20 d. galima laikyti festivalio “Visagino country” gimimo diena. Tą dieną buvo nuspręsta, kad toks festivalis reikalingas ir pradėta jį organizuoti. Festivalio steigėjais laikomi 4 asmenys – tai Virgis Stakėnas, žinomas kantristas, kuriam pirmam į galvą šovė mintis organizuoti kantri muzikos festivalį, Edmundas Žalpys, 1991 m. dirbęs Kultūros ministerijoje, ir Sigitas Morkūnas, tos pačios ministerijos darbuotojas. Be jų pritarimo ir pagalbos tuo metu suorganizuoti festivalio būtų nepavykę. Ketvirtas žmogus – ilgametė festivalio prezidentė Elena Čekienė, „vietininkas“ Sniečkaus gyvenvietėje (taip tada vadinosi Visaginas), kuri nuo 2011 m. buvo išrinkta Visagino savivaldybės mero pavaduotoja. Garbingas festivalio prezidentės pareigas Elena Čekienė 2011 m. festivalyje perdavė savo dukrai Rūtai Čekytei.

REKLAMA
REKLAMA

Nors festivalis gyvuoja nuo 1991 metų, tačiau dėl objektyvių priežasčių 1994, 1996 ir 1998 m. jis nevyko. Nuo 1999 m. festivalis tvirtai įėjo į visaginiečių, visos Lietuvos bei kitų kantri muzikos gerbėjų gyvenimą, nes vyksta kasmet.

REKLAMA

Kasmet, tradiciškai, rugpjūčio viduryje, nuostabiame Aukštaitijos gamtos kampelyje, ant vaizdingo ežero kranto įsikūręs miestas Visaginas tampa kantri muzikos sostine, kur dvi dienas ir naktis skamba gyvai atliekama muzika. „Visagino country” – vienas didžiausių tokio pobūdžio festivalių Rytų Europoje, pelnęs tarptautinį pripažinimą ir garsinantis Lietuvos vardą toli už jos ribų. Festivalyje skamba gyvai atliekama įvairių žanrų kantri muzika.

REKLAMA
REKLAMA

Per tuos metus muzikantai beveik iš visų Europos šalių, iš JAV ir Kanados, Naujosios Zelandijos ir Australijos aplankė „Visagino country“ festivalį. Jame žibėjo ir pasaulinio garso, ir mažiau žinomos kantri muzikos žvaigždės. Festivalyje nuolat dalyvauja Lietuvos bei užsienio kantri muzikos atlikėjai. Šių metų festivalyje pasirodys tokie kolektyvai ir atlikėjai, kaip: „County Road 4“ (JAV), „Jonis“ (Lietuva), „Alabama“ (Lenkija), V.Bogdanovič ir „Rodničiok“ (Lietuva), Alvita, Rasa Serra ir „Alabama“ projektas (Lietuva/Lenkija), „Jukebox“ (Latvija), „Shady Lady“ (Norvegija), „Ot Vinta“ (Ukraina), „Kukuruza“ (Rusija), „Laureate Canyon“ (Prancūzija), „Music Road Pilots“ (Olandija), Daniel T.Coates band (JAV), Dorota Krawczyk (Lenkija), „MagGrass“ (Lietuva), žinoma, Virgis Stakėnas (Lietuva) ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš papildomų renginių reikėtų paminėti tradicinį Motorizuotą festivalio dalyvių ir svečių paradą Visagino miesto gatvėmis. Mašinų, papuoštų kantri tematika, motociklų gausmas tarsi signalas, kad Tarptautinis muzikos festivalis „Visagino country“ prasideda. Vos tik muzikantai atvažiuoja į stadioną, scenoje skamba pirmieji kantri muzikos akordai ir sceną užvaldo jaunieji kantristai. Prasideda vaikų ir jaunimo projekto „Kantri viltys“. Projekto vadovė, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro „Remido“ studijos vadovė Loreta Stasytytė. Dalyvauja jaunieji dainininkai ir kantri šokėjai iš Vilniaus, Kauno, Rokiškio, Mažeikių, Visagino ir kt.

REKLAMA

Šiemet festivalio signataras Edmundas Žalpys pirmą kartą organizuoja Dainos stovyklą į kurią kviečia jaunuosius atlikėjus ir kūrėjus susipažinti su kantri stiliumi, šio žanro subtilybėmis. Pasimokę 7 dienas, jaunieji talentai ką išmokę turės galimybę parodyti didžiojoje festivalio scenoje. Tai tarsi dovana festivaliui dvidešimtmečio proga.

Festivalyje netrūksta ir papildomų renginių, kad žiūrovams neprailgtų laikas nuo vieno koncerto iki kito. Čia dieną ir naktį šurmuliuos prekybinė mugė. Čia savo produkciją Jums pristatys tautodailininkai, įvairių maisto produktų ir kitų prekių gamintojai iš visos Lietuvos bei kaimyninių šalių.

Bilietai į Jubiliejinį 20-ąjį „Visagino country 2013“ festivalį jau prekyboje. Informaciją apie bilietų prekybos vietas rasite čia: www.visaginocountry.lt.

Atvažiuok ir Tu, pajusk tą laisvės pojūtį, užsikrėsk kantri muzikos virusu ir sirk juo visą likusį gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų