REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ir Šveicarijos užsienio reikalų ministrai Linas Linkevičius ir Didier Burkhalteris liepos 29 dieną Vilniuje vykusiame susitikime aptarė dvišalį ir daugiašalį bendradarbiavimą, Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai prioritetus bei ES ir Šveicarijos santykius.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva, kaip ES Tarybai pirmininkaujanti valstybė, siekia efektyvaus ir abipusiškai naudingo ES ir Šveicarijos bendradarbiavimo“, – sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras. Pirmininkavimo metu bus priimami sprendimai dėl ES ir Šveicarijos tarpusavio santykių institucionalizavimo.

REKLAMA

L. Linkevičius taip pat pakvietė Šveicarijos įmones aktyviau domėtis verslo galimybėmis Lietuvoje. Abu ministrai pritarė, jog dvišaliam bendradarbiavimui prekybos ir investicijų srityje dar yra daug neišnaudotų galimybių. 2012 m. Lietuvos eksportas į Šveicariją išaugo ketvirtadaliu, o importas 27 procentais.

L. Linkevičius padėkojo už Šveicarijos finansinę paramą Lietuvai ir kitoms po 2004 m. į ES įstojusioms šalims. Ministras teigė tikįs, jog bendradarbiavimo programos bus tęsiamos ir ateityje.

Kalbant apie daugiašalį bendradarbiavimą, L. Linkevičius padėkojo už Šveicarijos paramą Lietuvai siekiant tapti Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) nare bei Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nenuolatine nare 2014–2015 m. laikotarpiu, taip pat pažadėjo paramą Šveicarijai 2014-aisiais pirmininkaujant Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų