REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už taikomąsias programas atsakingas „Nokia“ viceprezidentas Bryanas Biniakas pareiškė, kad mažos išmaniųjų telefonų „Lumia“ pardavimo apimtys yra susijusios su „Microsoft“ lėtai plėtojama mobiliąja operacine sistema „Windows Phone“, pranešė „International Business Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Jis šios serijos išmaniųjų nesėkmes susiejo su kokybiškų ir įdomių aplikacijų, veikiančių „Windows Phone“ aplinkoje, trūkumu. Pasak B. Biniako, „Windows Phone“ gali susilaukti sėkmės, tačiau tik tuo atveju, jei „Microsoft“ pakeis požiūrį į savo pačios mobiliąją OS.

REKLAMA

Per antrąjį šių metų ketvirtį „Nokia“ pasaulinei rinkai pateikė 7,4 mln. „Lumia“ išmaniųjų telefonų. Tai beveik 2 kartus daugiau, nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį, bet itin mažai lyginant su „Samsung“ ir „Apple“. Šios išmaniųjų telefonų rinkos lyderės per minėtąjį ketvirtį pardavė atitinkamai 72,4 mln. ir 31,2 mln. savo išmaniųjų telefonų.

Per visą laiką nuo pat pirmojo „Lumia“ modelio pasirodymo 2011 m. lapkritį „Nokia“ pateikė rinkai 27,3 mln. šios serijos išmaniųjų telefonų. Tai yra mažiau už „Apple“ išmaniųjų tiekimo apimtis vien tik per praėjusį 2013 m. ketvirtį arba 2,5 karto mažiau, nei ketvirtiniai „Samsung“ išmaniųjų telefonų tiekimo mastai.

„Lumia“ išmanieji telefonai naudoja „Microsoft“ OS „Windows Phone“. Šios serijos telefonai buvo pradėti gaminti po to, kai 2011 m. vasarį „Nokia“ ir „Microsoft“ pranešė apie bendradarbiavimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų