REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olando nuogo užpakalio kaina – 300 litų

A. M. Pavilionienė dėl savo galvos skųstis neketina (Papildyta 11.26)

„Olandijos piliečiui, kuris per gėjų paradą demonstravo nuogą užpakalį tikintiesiems prie sostinės Arkikatedros, skirta 300 litų bauda. Administracinės teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas pagal Administracinės teisės pažeidimų kodekso 174 str. (nedidelis chuliganizmas)“, – portalą balsas.lt informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Valdymo organizavimo skyriaus Viešųjų ryšių poskyris.

Pagal minėtą straipsnį nedideliam chuliganizmui priskiriami necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį. Jis užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

Smūgio kiaušiniu į galvą sulaukusi Seimo narė socialdemokratė Aušrinė Marija Pavilionienė į policiją nesikreipė, ją atakavęs asmuo nėra sulaikytas.

REKLAMA
REKLAMA

Pati A. M. Pavilionienė portalui balsas.lt patvirtino, kad į policiją nesikreipė ir neketina to daryti. „Tai buvo visiškai normali eitynių dalis, o tai padaręs žmogus yra primityvaus mąstymo. <...> Jei tai būtų buvęs akmuo, jis būtų mane sužeidęs ir man būtų tektų gydytis – tada būtų kas kita. O dabar nusivaliau veidą, ir tiek – nesureikšminu šitos situacijos. <...> Man jo tiesiog gaila, kaip gaila ir visų nevykėlių, neprabudusių intelektualiai“, – sakė ji.

REKLAMA

Iš viso per gėjų eitynes šeštadienį buvo sulaikyti 28 asmenys. Tarp jų ir Seimo narys, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Petras Gražulis, kurį keli pareigūnai tiesiog išnešė.

Dėl eitynių vietos kelis mėnesius truko bylinėjimasis. Vilniaus savivaldybė norėjo, kad paradas vyktų nuošalesnėje Upės gatvėje, tačiau Lietuvos gėjų lyga atkakliai brovėsi į Gedimino prospektą ir pasiekė pergalę teismuose. Organizatoriai ir eitynių šalininkai tikino, kad niekas nuogų užpakalių renginio metu nerodys. Jie po renginio džiaugiasi demokratijos triumfu, o priešininkai teigė, kad homoseksualai niekina tradicines vertybes ir tyčia provokuoja.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų