REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš per pirmus šešis mėnesius gautų 201 skundų, kuriuose prašoma įvertinti teisėjų elgesį, pareiškėjams grąžinti 188, nes didžioji pateiktų skundų dalis TEDK kompetencijai nepriskirtini.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą 2013 metų pusmetį Teisėjų etikos ir drausmės komisijos (TEDK) posėdžiuose buvo nagrinėta 20 teikimų, kuriuose prašoma įvertinti teisėjų elgesį teismo proceso metu. TEDK teisėjams iškėlė dvi drausmės bylas, trimis atvejais apsiribojo skundų svarstymu TEDK posėdyje.

REKLAMA

TEDK pirmininkas Algis Norkūnas pabrėžia, kad teikimas dėl drausmės bylos iškėlimo teisėjui nagrinėjamas tais atvejais, kai motyvuotai nurodomi TEDK kompetencijai priklausantys svarstyti šiurkštūs teisėjų etikos pažeidimai.

Teisėjų garbės teismas (TGT) per pirmus šešis šių metų mėnesius priėmė keturis sprendimus. Vienu atveju apsiribota drausmės bylos svarstymu, vienam teisėjui pareikšta pastaba, dvi drausmės bylos po nagrinėjimo posėdyje buvo nutrauktos.

Parinkdamas drausminio poveikio priemones TGT visada atsižvelgia į tai, kad drausminio poveikio priemonė būtų adekvati padarytam pažeidimui, taip pat vertinamas pažeidimo sunkumas, sukeltos pasekmės, padarymo aplinkybės, teisėjo kaltė, jo darbas ir elgesys. TGT pastebi, kad vien drausminės atsakomybės taikymo procedūros Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje, iš jų – drausmės bylos iškėlimas, teisėjams dažnai yra pakankamai veiksmingos poveikio priemonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų