REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jurga Bakaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Izraelio ministras pirmininkas pareiškė, kad šalis pasirengusi paleisti 104 palestiniečių kalinius. Tikimasi, kad tai pastūmės taikos derybas su Palestina, kurios turi prasidėti jau antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

Omaras Massa Udas – vienas iš 104 arabų kalinių, kuriuos Izraelis žada paleisti. Jis buvo nuteistas už izraeliečio žmogžudystę Gazoje – iki gyvos galvos ir be galimybės pamatyti artimuosius. Šiandien jo motinos akyse nebe viltis, o tvirtas tikėjimas, kad išvys sūnų.

REKLAMA

Tokiu žingsniu tikimasi pastūmėti palestiniečius taikos derybų link.

Padėtis nejuda iš mirties taško jau trečius metus, bet panašu, kad Izraelis užsibrėžė žūtbūt ką nors daryti – ir ne be amerikiečių paraginimo. Tad O. Massa Udo motina džiaugiasi, bet palestiniečių lyderiams, bent jau kol kas, tokie geranoriški Izraelio gestai kelia įtarimų.

„Mums nepatinka, kad grįžimo prie derybų klausimas siejamas su kai kurių palestiniečių kalinių paleidimu. Be to, vieni kaliniai neturėtų būti išskiriami iš kitų“, – komentuoja „Hamas“ atstovas Fawzis Barhoumas.

REKLAMA
REKLAMA

Kol Izraelio ministrai tarėsi, rinkosi protestuotojai. Tarp protestuotojų – moteris, atsainiai nusimetusi palestinietišką skarą, kelia raudonais dažais nuspalvintus kumščius ministro pirmininko langų link ir sako, kad tie, kurie siūlo išlaisvinti kalinius, amžinai nešios brolžudišką Kaino žymę.

Bijoma, kad paleisti kaliniai palestiniečiams taps kankiniais, ir tai dar labiau paaštrins konfliktą.

Tokius prieštaraujančius balsus, tiesa, turėtų numalšinti kitas siūlymas – klausimus dėl Izraelio ir Palestinos santykių spręsti referendumu. Bet tam dar turi pritarti ir Izraelio parlamentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų