REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrosios homoseksualų eitynės Lietuvos istorijoje ir šį kartą neapsiėjo be incidentų: sulaikyti 28 viešosios tvarkos drumstėjai, renginio metu sužalotas pareigūnas, o aršiais pasisakymais garsėjantis politikas Petras Gražulis net spėjo pabuvo policijos nuovadoje. Tiesa, baigiantis renginiui jis grįžo į Gedimino prospektą, kur net tramdomas policijos reikalavo susitikti su eitynių organizatoriais.

Lietuvos gėjų lygos (LGL) vadovas Vladimiras Simonko teigė, kad šventinės nuotaikos jam niekas nesugadino: „Šventę tikrai jaučiu, juk laimėjome keturis teismus, buvo įrodyta, kad mūsų teisės yra ginamos, lygybė priklauso visiems, pavyko sugrąžinti Gedimino prospektą.“ Renginio organizatorius džiaugėsi, kad renginio metu policijos pareigūnai puikiai užtikrino viešąją tvarką.

Į klausimą, kaip vertina parlamentaro Petro Gražulio ketinimus „dezinfekuoti“ miestą ir kitus aštrius viešus pareiškimus, pašnekovas sakė: „Tai labai rimtas signalas mūsų politikams, o kartu ir prašymas, kad jau laikas susirūpinti savo įvaizdžiu. Taip elgtis negalima, šie žmonės turi tai suprasti, juk ne P. Gražulis turi valdyti Europą. Kas kitas, jei ne tokie politikai, kenkia Lietuvos įvaizdžiui Europoje. Jeigu visiems tas patinka, lai jie tyli, bet man gėda dėl tokių politikų.“

REKLAMA
REKLAMA

Į eitynes atvykę užsieniečiai stebėjosi, kodėl prie eisenos dalyvių neprisijungia miesto meras. Tai yra įprasta tokiose miestuose kaip Amsterdamas, kur homoseksualų eitynės nekelia tokių aršių visuomenės diskusijų.

Į klausimą, ar tikisi, kad kada nors tokiuose renginiuose dalyvaus ir miesto meras, V. Simonko teigė: „Tokia diena ateis, bet tik tada, kai bus pakeistas meras. Turėti tokį merą Europos vidury, tokiame nuostabiame mieste – akivaizdus prieštaravimas ir taip manau ne tik aš.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų