REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūros šventės iššūkis – nakvynė

Viešbučius užpildė svečiai iš Vokietijos, Indijos, Australijos, Amerikos

Kasmet jau daugelį metų Klaipėdoje rengiama Jūros šventė džiugina ne tik miestiečius ir miesto svečius, bet ir vietinius verslininkus. Šiais metais liepos 24-28 dienomis vykstanti šventė užpildė visus uostamiesčio viešbučius, svečių namus bei hostelius.

Kasmet jau daugelį metų Klaipėdoje rengiama Jūros šventė džiugina ne tik miestiečius ir miesto svečius, bet ir vietinius verslininkus. Šiais metais liepos 24-28 dienomis vykstanti šventė užpildė visus uostamiesčio viešbučius, svečių namus bei hostelius.

REKLAMA

„Iš tiesų – šis reiškinys stebina, nes kasmet vis atsiranda naujų viešbučių ir jie visi vis tiek pilni“, - balsas.lt sakė Klaipėdos centre įsikūrusio viešbučio „Amberton“ administracijos vadovė. Anot jos, viešbučio kambarius aktyviau imta rezervuoti likus dviem savaitėms iki Jūros šventės. Viešbutyje apsistojo nemažai užsieniečių – dauguma iš Vokietijos ir Rusijos.

Šiam savaitgaliui vietų „Amberton“ viešbutyje jau nebėra, nors kainos, pasak atstovės, tokių švenčių metų išauga dvigubai. Viešbutyje yra 246 kambariai, 492 vietos ir paprastai čia numerio kaina siekia 225-345 Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Netrūksta svečių ir iš kitų žemynų

Kelis kartus mažesnis, tačiau brangesnis viešbutis „Ararat“ kainų specialiai Jūros šventės metu nedidina. „Kainas keičiame priklausomai nuo viešbučio užimtumo – jei būna mažiau žmonių, siūlome mažesnes kainas, jei daugiau – kaina išauga“, - sakė viešbučio administratorė.

REKLAMA

Numerio kaina šiame viešbutyje paprastai siekia 290-1000 Lt. Numerių kaina nesikeičia tik viešbutyje nuolat apsistojantiems koorporatyviniams klientams. Viešbutyje, kuriame yra 27 kambariai ir 60 vietų, šio savaitgalio šeštadieniui ir sekmadieniui laisvų kambarių nebėra. Penktadienį po pietų dar buvo likęs vienas kambarys nakčiai iš penktadienio į šeštadienį.

Pasak viešbučio atstovės, toks užimtumas Jūros šventės metu būna kasmet, o didžiąją dalį svečių sudaro užsienio šalių piliečiai. Šį savaitgalį viešbutyje yra apsistoję per 30 Vokietijos, 5 Rusijos piliečiai, taip pat yra svečių iš Nyderlandų, Australijos, Amerikos, Indijos.

REKLAMA
REKLAMA

Vietas užsisako prieš pusmetį

Herkaus Manto gatvėje esantis hostelis jaunimui „KUBU hostel“ klientų taip pat nestokoja. Patrauklią kainą – už 35-62 litus vienam žmogui jaukiuose 4 kambariuose apsistoti siūlantis hostelis šį savaitgalį bus pilnas.

„Dar yra trys vietos penktadieniui, tačiau šeštadieniui ir sekmadieniui jau seniai nebėra. Kai kurie vietas užsisakė dar prieš pusmetį, - sakė hostelio administratorė. – Dauguma mūsų svečių yra užsieniečiai. Jūros šventės metu, žinoma, dauguma būna iš Rusijos, Baltarusijos. O paprastai netrūksta svečių iš Australijos, Lenkijos, Čekijos...“ Kainos hostelyje Jūros šventės dienomis išaugo 5 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turistų susidomėjimas – įvairiapusis

Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorės Romenos Svaickienės teigimu, miestas pilnas svečių ne vien dėl Jūros šventės. „Pastebime, kad turistų srautai nuolat didėja, o šią vasarą – ypatingai. Galbūt tam įtakos turėjo anksčiau prasidėjęs vasaros sezonas, šiltas birželis. Turistų į Klaipėdą šiemet atvyksta žymiai daugiau nei pernai“, - balsas.lt sakė specialistė.

Didžioji dalis turistų į Klaipėdą vis dar atvyksta iš Vokietijos, taip pat daugėja svečių iš Rusijos, Lenkijos, Čekijos bei kitų šalių. R. Savickienė sako, kad susidomėjimas Lietuvos uostamiesčiu galimai išaugo ir dėl pirmininkavimo ES Tarybai.

„Šį savaitgalį miestas tiesiog šurmuliuoja. Tačiau tiek turistų susirinko ne tik dėl Jūros šventės, kuri yra skirta daugiau vietiniams gyventojams. Šiuo metu į uostą yra atvykęs kruizinis laivas, taip pat vyksta Europos merginų krepšinio čempionatas – vien jame dalyvaujančios komandos bei jų gerbėjai užėmė du viešbučius“, - džiaugėsi R. Savickienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų