REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaitytojo naujiena: ekshibicionistai tenkinti savo aistrų patraukė Vilniaus centro link

Policija: tokių asmenų Lietuvoje sulaikome kas savaitę

Apie tai, kad paslaptingi dėdės ilgais lietpalčiais tyko patiklių studenčių studentų miestelio prieigose Saulėtekyje, spaudoje buvo rašyta ne kartą, bet panašu, kad gamtos duotas grožybes demonstruojantys ekshibicionistai patraukė arčiau sostinės centro.

Apie tai, kad paslaptingi dėdės ilgais lietpalčiais tyko patiklių studenčių studentų miestelio prieigose Saulėtekyje, spaudoje buvo rašyta ne kartą, bet panašu, kad gamtos duotas grožybes demonstruojantys ekshibicionistai patraukė arčiau sostinės centro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iškrypėlį sutiko judrioje gatvėje

Į naujienų portalo balsas.lt redakciją kreipėsi skaitytoja, kurios papasakota istorija šokiravo: „Nuotaiką sugadinęs „nuotykis“ nutiko skubant po darbo į namus. Einant Žalgirio gatve dėmesį patraukė ant šaligatvio numesta vyriška rankinė, tačiau šalia jos šeimininko nebuvo. Numestas daiktas buvo matyti iš toli. Priėjusi arčiau pamačiau, kad prie medžių, kurių toje vietoje augo keletas, stovi kostiumuotas vyriškis. Būčiau nekreipusi dėmesio ir nuskubėjusi toliau, tačiau vos mane pamatęs vyriškis staiga atsisuko ir įžūliai nusišypsojo. Tuomet pamačiau, kad jis demonstruoja savo lyrinius organus.“

REKLAMA

Skaitytojos teigimu, vieta, kurioje buvo įsikūręs iškrypėlis, nėra nuošali gatvelė, o viena judriausių sostinės centro gatvių, kur nuolat vaikšto daug žmonių.

„Nemanau, kad aš buvau vienintelė, kuriai taip „pasisekė“, nes tuo metu pro šalį ėjo daug žmonių, bet niekas triukšmo nekėlė“, – laiške rašė skaitytoja.

Policija: iškrypėliai baudžiami už chuliganizmą

„Tokių atvejų visoje Lietuvoje pasitaiko beveik kiekvieną savaitę. Vasarą sulaukiame daugiau pranešimų iš pajūrio, kitų kurortinių miestų, o kitu metų laiku tokių atvejų dažniau pasitaiko didžiuosiuose miestuose. Iš esmės tai vyksta visur“, – portalui balsas.lt sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis, paklaustas, ar ekshibicionizmas yra dažnas reiškinys mūsų šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Būtų gerai, jeigu pastebėję tokius atvejus žmonės iš karto paskambintų bendruoju pagalbos telefonu 112 į policiją, ir mes juos sulaikytume, – pridūrė pareigūnas. – Žmonės apie tokius atvejus praneša, ir policija stengiasi juos operatyviai sulaikyti, nes ekshibicionistų veiksmai yra neleistini. Jeigu jie neatliko kokių nors nusikalstamų veiksmų, baudžiami administracine tvarka – tai traktuojama kaip chuliganizmas ir jiems surašomas protokolas bei skiriama bauda. Tačiau jeigu galėjo būti atlikti seksualinio prievartavimo, tvirkinimo, priekabiavimo veiksmai ar bandymai tenkinti lytinę aistrą pažeidžiant nepilnamečių asmenų laisvę – Baudžiamajame kodekse yra nemažai tokių straipsnių – pradedamas ikiteisminis tyrimas ir bausmės gali būti gerokai griežtesnės.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak pareigūno, sulaikyti tokie iškrypėliai dažniausiai aiškina, kad taip jie patenkina savo lytinius poreikius. „Manau, kad tai susiję su psichologiniais sutrikimais. Kai kurie sulaikytieji ir patys pripažįsta, kad turi tam tikrų problemų“, – atskleidė R. Matonis.

Ekshibizcionistų patys sulaikyti nebandykite

Policija prašo, kad pranešę apie pastebėtą iškrypėlį žmonės palauktų, kol atvažiuos pareigūnai, ir jiems nurodytų, kur konkrečiai slepiasi ekshibicionistas arba kuria kryptimi jis spruko – taip esą lengviau būtų jį sugauti.

REKLAMA

Paklaustas, ar toks policijos prašymas nekels pavojaus pačiam praeiviui, juo labiau kad dažniausiai iškrypėliai demonstruoja savo lytinius organus moterims ar paaugliams, pareigūnas sakė, kad dažniausiai ekshibicionistai nebūna agresyvūs, bet pasitraukti šiek tiek atokiau jis vis dėlto rekomenduoja – ir dėl to, kad pasilikti arti iškrypėlio žmogui nejauku bei nemalonu, ir dėl to, kad būtų saugiau.

„Mūsų patirtis rodo, kad tokie asmenys dažniausiai nebūna agresyvūs ir patys labai bijo viešumo bei aplinkinių reakcijos. Savo iškrypėliškus polinkius jie demonstruoja viešose vietose, tačiau dažniausiai slepia savo veidus po įvairiomis kaukėmis, o pamatę didesnį būrį žmonių, patys sprunka. Kad būtų jaukiau laukti policijos ir nekiltų nesusipratimų, rekomenduojame pareigūnų palaukti pasitraukus šiek tiek atokiau nuo jo – į tokią vietą, kur yra daugiau žmonių“, – aiškina R. Matonis.

„Žinoma, nei moteriai, nei kam kitam nerekomenduojame bandyti savarankiškai sulaikyti tokius asmenis“, – pridūrė pareigūnas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų