REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus statybų bendrovė „Irdaiva“ pasirašė trišalę sutartį su Kaišiadorių rajono savivaldybės administracija ir UAB „Kaišiadorių vandenys“ dėl vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtros darbų Kaišiadorių rajone.

REKLAMA
REKLAMA

Kaišiadorių rajono savivaldybė ir UAB „Kaišiadorių vandenys“ įgyvendina stambų vandentvarkos projektą, finansuojamą iš 2007-2013 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšų. Projekto „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Kaišiadorių rajone“ vertė siekia daugiau nei 34,224 mln. litų, iš jų pagrindinę dalį sudaro europinė parama, 1,8 mln. litų bus skirta iš savivaldybės biudžeto.

REKLAMA

Vieną iš stambiausių trišalių sutarčių - „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Kaišiadorių rajone projektavimas ir statybos darbai Kaišiadorių aglomeracijoje“ - Kaišiadorių rajono savivaldybės administracija ir UAB „Kaišiadorių vandenys“ pasirašė su Vilniaus statybų bendrove „Irdaiva .

Projektą Kaišiadoryse, Žasliuose, Žiežmariuose ir kitose rajono vietovėse pagal atskiras rangos sutartis vykdys keletas konkursą laimėjusių rangovų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaišiadorių rajone statybų bendrovė „Irdaiva“ kartu su partneriais turės atlikti vandentvarkos darbų už 15,432 mln. litų bei juos užbaigti per 18 mėnesių. Iš esmės tai bus naujų vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra, prie kurių galės prisijungti gyventojai.

„Projektavimo darbus pradėsime iškart po sutarties pasirašymo, o realias statybas - gavę leidimą. Tikimės viską atlikti laiku“,- sakė UAB „Irdaiva“ generalinis direktorius Irmantas Kubilius.

Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Gružauskas pažymėjo, kad Kaišiadorių regionas tankiai apgyvendintas, rajone nemažai miestų ir gyvenviečių. Geriamojo vandens tiekimo, nuotekų, dumblo sutvarkymas labai svarbus ir dėl to, kad rajonas patenka į Nemuno aukštupio baseiną.

„Pradedame didelę vandens tiekimo ir nuotekų tinklų plėtrą bei jų infrastruktūros pertvarką“,- sakė G. Gružauskas. - Vien įgyvendinant projektą Kaišiadorių aglomeracijoje, planuojama nutiesti 12,23 km naujų vandentiekio ir 19,94 km naujų nuotekų tinklų bei rekonstruoti nuotekų valymo įrenginius“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų