REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paprastai, kai žmonės pasakoja siaubo istorijas iš filmavimo aikštelių, dažniausiai kalbama apie vėlavimo problemas, ginčus arba mechaninius gedimus. Tačiau kartais istorijos peržengia šias ribas. Įvykiai filmavimo aikštelėje pasisuka tokia linkme, kad jie tampa tikromis siaubo istorijomis. Pateiksime 10 istorijų, kurios iš pirmo žvilgsnio atrodo išgalvotos, bet iš tikrųjų yra tikros.

Paprastai, kai žmonės pasakoja siaubo istorijas iš filmavimo aikštelių, dažniausiai kalbama apie vėlavimo problemas, ginčus arba mechaninius gedimus. Tačiau kartais istorijos peržengia šias ribas. Įvykiai filmavimo aikštelėje pasisuka tokia linkme, kad jie tampa tikromis siaubo istorijomis. Pateiksime 10 istorijų, kurios iš pirmo žvilgsnio atrodo išgalvotos, bet iš tikrųjų yra tikros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10. „Dau“

„Dau“ buvo 2011 metų projektas. Filmo direktorius Ilya Khrzhanovsky filmą, skirtą Nobelio premijos laimėtojui Lev Landau, pavertė beprotišku kulto aktu.

REKLAMA

Aktoriai ir filmavimo grupė turėjo vilkėti XX amžiaus vidurio Rusijoje vilkėtus drabužius, kad atitiktų filme pasakojamą laikotarpį. Jiems nebuvo leidžiama turėti mobiliųjų telefonų ir kitų modernių daiktų. Maistas turėjo būti skardinėse iš to laikotarpio,  dokumentai bei pasai taip pat. Visi, kurie tik paminėdavo šiuolaikinio gyvenimo aspektą arba palikdavo be leidimo filmavimo aikštelę, būdavo baudžiami. Direktorius turėjo visišką valdžią. Net tose srityse, kurios yra nebūtinos. Žmonės turėjo atlikti tuos pačius veiksmus daugelį sykių, tarsi dalyvautų eksperimente, kur gyvenimas vaizduojamas kalėjimo sąlygomis.

REKLAMA
REKLAMA

9. „Eraserhead“

„Eraserhead“ yra gerai žinomas dėl mįslingumo ir siaubo. Tai istorija apie nevykėlį žmogų, kuris mato keistas vizijas, neva globoja į žmogų net nepanašų vaiką. Bet juk to ir tikiesi iš Davido Lyncho, jei žinai, kaip jis elgiasi už filmavimo aikštelės ribų.

Pavyzdžiui, režisierius net praėjus dešimtmečiams, kai buvo susuktas filmas, neatskleidžia, kaip buvo sukurtas labiau ateivį primenantis vaikas. Be to, jis ir kitiems neleidžia išduoti paslapties. Sprendžiant iš išvaizdos, tai yra konservuotas veršiuko embrionas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Idėja paremta tuo, jog D. Lynchas prijungė laidus prie embriono, kad galėtų jį atgaivinti, o tai darė juokais. Tokia scena buvo iš pradžių numatyta filme, tačiau vėliau ištrinta. Jis paprašė veterinaro parūpinti negyva kate, kurią režisierius perpjovė. Tada gyvūną metams įdėjo į dervų duobę. Negyvas gyvūnas buvo panaudotas epizode, kai pagrindinio veikėjo batas pagauna laidą, kuris sujungtas su negyva kate. Iš visų šių epizodų galima suvokti ekscentrišką D. Lyncho charakterį.

8. „Noah“

Žvaigždės turi begalę persekiotojų. Tačiau aktorė Emma Watson susidūrė su itin agresyvia. Filmavimo metu aktorė nusprendė nueiti į netoli filmavimo aikštelės esantį mišką. Jį pasiekusi pastebėjo pažįstamą persekiotoją. Filmavimo grupė laiku sureagavo – E. Watson nebuvo sužeista, o jokie kaltinimai persekiotojui nepateikti.

REKLAMA

7. „Skippy“

Filmas, kuris 1931 metais buvo nominuotas geriausio vaizdo kategorijoje. Jame yra scena, kurioje aktorius Jackie Cooperis, tuomet dar vaikas, turėjo pravirkti. Direktorius Normanas Tauragas sugalvojo gana žiaurų metodą, Jis paėmė aktoriaus šuniuką ir vaidino, kad jį nušauna. Vaikas tik po filmavimo sužinojo, kad jo šuo yra sveikas. Šis įvykis J. Cooperiui taip įsiminė, kad jis net parašė apie tai knygą „Please Don’t Shoot My Dog!“.

6. „Alien“

Turbūt visi girdėjo apie garsiąją sceną iš šio 1979 siaubo filmo, kai sprogsta krūtinė. Ji šokiravo net filmavimo grupės narius. Tačiau baisesnis yra Dano O‘Bannono pasakojimas apie dailininką H. R. Giger. Norėdamas sukurti ateivio galvą, jis nusipirko žmonių kaukolių iš Indijos ir jas perpjovė. O’Bannonas po kelerių metų tą pačią idėją pasiūlė komedijai „Return of the Living Dead“. Tuomet Indijoje buvo paskelbta, kad uždaromos visos kompanijos, pardavinėjančios skeletus. Tai atskleidė, kad iki tol vyko negeri dalykai. Be to, D. O’Bannonas prisipažino, kad dailininko turėtos kaukolės buvo su dantimis, labai panašiais į vaikų, o ne suaugusiųjų.

REKLAMA

5. „Aguirre, Wrath Of God“

Pati žymiausia istorija iš šio 1972 metų filmo yra ta, kad režisierius Werneris Herzogas grasino pagrindinei filmo žvaigždei Klausui Kinskiui ginklu, jog šis nepasitrauktų iš filmavimo. Režisierius apie šį incidentą prisipažino savo autobiografijoje. Jis ne tik grasino, bet ir paleido kelis šūvius į aktorių persirengimo kambarius, mat jam nepatiko jų triukšmas. Laimei, buvo pataikyta tik į vieno žmogaus pirštą, nors kambaryje buvo daug žmonių. Režisierius dar vieną kartą vos neužmušė žmogaus, kai kardu smūgiavo antraplaniam aktoriui į galvą. Smūgis buvo toks stiprus, kad galvoje atsivėrė žaizda, laimė, aktorius buvo su šalmu, nes kitu atveju smūgis būtų buvęs mirtinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat filme parodytas lavonas buvo tikras. Kaip teigė W. Herzogas, jo brolis turėjo skristi į Europą paimti lavono. Kadangi buvo bijoma, kad bagažo darbuotojai sudarkys lavoną, jis buvo pasodintas keleivio vietoje šalia aktoriaus brolio.

4. „End Of Evangelion“

Šis 1997 metų Japonų animacijos „anime“ filmukas įtvirtino stereotipą, kad šio žanro filmai pasižymi smurto gausa. Tačiau nė vienas negali keistumu prilygti šiam filmui. Jame vaizduojama pranašystė, kur mokslo ir milžiniškos energijos kūriniai sunaikina pasaulį. Pagrindinis veikėjas per paskutines gyvenimo valandas patiria haliucinacijas, kuriose yra atsitiktiniai vaizdai, tokie kaip raidės ir vaikų piešiniai.

REKLAMA

Pasirodo, tie piešiniai yra nupaišyti tikrų vaikų, kurie patyrė patyčias, todėl jų skausmas buvo atvaizduotas šiame filme. Tarp raidžių buvo mirties grasinimai, atsiųsti direktoriui Hideki Anno. Juos atsiuntė nepatenkinti gerbėjai, kuriems nepatiko prieš tai rodyta dalis, turėjusi sujungti serialo ir filmo įvykius.

Ir tai dar ne viskas. Vienas iš pagrindinių garsintojų smaugė kitą aktorių įrašo metu, mat toks epizodas buvo filme.

3. „Come And See“

„Come And See“ yra 1985 metų filmas iš Sovietų Sąjungos. Jame pasakojamos sukrečiančios Trečiojo reicho invazijos SSRS aukų istorijos. Elemas Klimovas filmuodamas stengėsi, kad filmas būtų realistiškas, galbūt netgi per daug. Tikros kulkos buvo paleistos į aktorius. Laimė, niekas nebuvo sužeistas. Tačiau, kaip teigia Aleksėjus Kravchenka, viena kulka pralėkė vos per kelis centimetrus nuo jo galvos. Filmo žiūrovai tikina, kad toks realistiškumas akivaizdžiai atsispindi žiūrint jį.

REKLAMA

2. „Last House On The Left“

Tai buvo debiutinis Weso Craveno filmas ir vienintelis, dėl kurio jis prisipažino, kad buvo peržengta filmo turinio riba. Anot jo, ir aktorių Davido Hesso bei Marco Shaffero reikalai tapo per daug rimti už kadro. Pavyzdžiui, norėdami išgauti tinkamą išsigandusios aktorės Sandros Cassell veido mimiką M. Shafferas čiupo ją ir grasino numesti nuo pastato, jei ji nesifilmuos kitame kadre. Kitame epizode D. Hessas, vaidindamas prievartavimo sceną, aktorę bandė užpulti iš tikrųjų. Vėliau pats aktorius buvo persigandęs, kai jam pagrasinta grandininiu pjūklu. Be to, filmo muštynių epizoduose aktoriai iš tikrųjų mušėsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. „Men Behind The Sun“

Suprantama, kodėl filmo direktorius šioje 1986 metų juostoje atliko tiek daug sunkiai suvokiamų dalykų. T. F. Mousas kūrė filmą apie kankinimus ir eksperimentus su žmonėmis, kurie buvo vykdyti „731“ padalinyje per Antrąjį pasaulinį karą. Todėl filmuojant vieną kadrą tikros žiurkės buvo padegtos. Baisiausia, kad scenai, kurioje vaikas turi mirti nuo kankinimų, mažamečiui aktoriui buvo atliktas skrodimas, po kurio jis mirė dar prieš nufilmuojant epizodą. Todėl nenuostabu, kad šis filmas žiūrovams kelia didžiausią nerimą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų