REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės kontrolė nustatė pažeidimų Valstybinėje mokesčių inspekcijoje (VMI), Vidaus reikalų ir Žemės ūkio ministerijose, taip pat Šalčininkų ir Joniškio rajono savivaldybėse.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės kontrolė, baigusi 2012 metų finansinį auditą, pranešė, kad surašė sprendimus dėl „reikšmingų“ teisės aktų pažeidimų.

REKLAMA

„Audito metu nustatyta, kad VMI mokesčių fonde nebuvo sudaryti patvirtinti apskaitos registrai ir tarpinės finansinės ataskaitos, kuriant Mokesčių apskaitos informacinę sistemą testavimo rezultatai priimti neįsitikinus, kad sistema atitinka specifikacijoje ir projekte numatytus reikalavimus, gyventojų pajamų mokestis tarp valstybės ir savivaldybių biudžetų ne visais atvejais paskirstytas pagal teisės aktus. Dėl šių pažeidimų valstybės kontrolieriaus pavaduotojo sprendimu finansų ministras įpareigotas pažeidimus padariusius asmenis patraukti tarnybos ar drausminėn atsakomybėn", – rašoma Valstybės kontrolės pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

VMI savo ruožtu pranešė, kad nesutinka su Valstybės kontrolės sprendimu bei Viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartų traktavimu.  VMI teigia ketinanti pasitelkti „kitas nepriklausomas institucijas bei ekspertus“.

Valstybės kontrolė nepalankų sprendimą skyrė ir Vidaus reikalų ministerijai dėl jai pavaldaus Ginklų fondo. Anot auditorių, Ginklų fondas iš tiekėjų pagal neterminuotas sutartis įsigyja ginkluotės neatlikdamas viešųjų pirkimų procedūrų. Valstybės kontrolieriaus pavaduotojo sprendimu Ginklų fondo direktorius įpareigotas pašalinti nustatytus pažeidimus. Audito medžiaga, susijusi su ginkluotės pirkimu, perduota Viešųjų pirkimų tarnybai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žemės ūkio ministrui nurodyti pažeidimai, susiję su viešųjų pirkimų reikalavimais perkant informavimo ir viešinimo paslaugas bei trąšų ir augalų apsaugos produktus. Atlikę auditą Šalčininkų rajono savivaldybėje, auditoriai nustatė, kad savivaldybės švietimo įstaigos 2010–2011 metais dalį mokinio krepšeliui skirtų lėšų panaudojo ne pagal paskirtį. Joniškio rajono savivaldybės administracija, rekonstruodama Joniškio Mato Slančiausko gimnazijos pastatą, pažeidė viešųjų pirkimų įstatymą ir nesivadovavo statybos rangos sutartimi.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų