REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos U-19 futbolo rinktinės laukia paskutinis išbandymas Europos U-19 čempionato „mirtininkų“ grupėje. Teorinių vilčių žengti į kitą etapą nepraradę lietuviai penktadienį stos į kovą su Portugalijos rinktine, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Šansų turi visos komandos

Prieš trečiąją rungtynių dieną čempionato A grupės rikiuotė toli gražu dar nėra išspręsta – kiekviena komanda gali tiek prasibrauti į pusfinalį, tiek atsisveikinti su turnyru.

REKLAMA

Ispanijos rinktinei rungtynėse su Olandija užtenka lygiųjų, Portugalijos rinktinei reikia sužaisti ne prasčiau nei olandai, o pastariesiems ir lietuviams būtinos pergalės.

Mūsiškiams kelią į kitą etapą atvertų tik pergalė bent dviejų įvarčių skirtumu ir olandų pralaimėjimas.

Grėsmingas portugalų puolimas

Žvelgiant į Portugalijos komandą, Lietuvos rinktinės laukia ne ką lengvesnė užduotis, nei per pirmąsias dvejas rungtynes. Ypač grėsmingai atrodo portugalų puolimo grandis.

REKLAMA
REKLAMA

„Elitiniame“ atrankos etape Portugalija su 12 įvarčių buvo rezultatyviausia, o antrose finalinio etapo rungtynėse portugalai į olandų vartus įmušė 4 kartus. Lisabonos „Sporting“ puolėjas Alexandre Guedešas su dviem įvarčiais kol kas yra tarp rezultatyviausiųjų čempionate.

„Žaisti su Lietuva nebus lengva. Turime rungtyniauti lygiai taip pat, kaip su Olandija“, - teigė A.Guedešas.

Gynyboje portugalai taip pat nepėsti: „Benfica“ duetas vartininkas Bruno Varela ir gynėjas Joao Cancelo žaidė ir praėjusių metų U-19 čempionate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Branduolys – iš Lisabonos

Portugalijos rinktinės pagrindą sudaro dviejų Lisabonos superklubų „Benfica“ ir „Sporting“ žaidėjai. Prie jų prisijungia trys žaidėjai iš „Porto“ ir du užsienio klubų nariai – gynėjas Edgaras Ie iš „Barcelona“ ir Marcos Lopesas iš „Manchester City“.

Rinktinę treniruoja buvęs saugas Emilio Peixe, kuris žaidė už visus tris Portugalijos grandus ir du kartus tapo šalies čempionu su „Porto“.

Portugalijos ir Lietuvos rinktinės susitiks liepos 26-ąją nuo 21 val. min. Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione. Tokiu pačiu metu Alytuje žais Olandijos ir Ispanijos rinktinės.

REKLAMA

A grupės komandos žais nuo 16 val. 30 min. Kaune vyks lyderių dvikova tarp Prancūzijos ir Serbijos, o Marijampolėje rungtyniaus Turkija ir Gruzija.

Portugalijos U-19 futbolo rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Bruno Varela (Lisabonos „Benfica“), Rui Silva (Madeiros „Nacional“)

Gynėjai: Pedro Rebocho („Benfica“), Joao Cancelo („Benfica“), Rudinilson („Benfica“), Edgar Ie („Barcelona“), Tobias Figueiredo (Lisaobonos „Sporting“), Fabio Cardoso („Benfica“), Rafael Soares („Porto“).

Saugai: Joao Teixeira („Benfica“), Marcos Lopes („Manchester City“), Bernardo Silva („Benfica“), Leandro Silva („Porto“), Tomas Podstawski („Porto“).

Puolėjai: Carlos Mane („Sporting“), Ricardo Horta (Setubalio „Vitoria“), Alexandre Guedes („Sporting“), Helder Costa („Benfica“).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų