REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 25-26 dienomis Lietuvoje lankosi Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Vidaus saugumo departamento ir Federalinių Tyrimų Biuro (FTB) pareigūnų delegacija.

REKLAMA
REKLAMA

Sutarta, kad vizito metu Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro specialistai Lietuvos automatizuotų pirštų atspaudų duomenų bazėje patikrins JAV pareigūnų pateiktus ieškomų asmenų pirštų atspaudus. JAV pareigūnai iš Lietuvos kolegų gaus mūsų šalyje ieškomų asmenų pirštų atspaudus ir analogiškus patikrinimus atliks JAV teisėsaugos institucijų duomenų bazėse.

REKLAMA

Šiuo vizitu siekiama plėtoti dvišalį Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą keitimosi informacija srityje. Vizito metu JAV delegacija susitiks su Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos, Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro atstovais. Susitikimo metu bus apžvelgtas Lietuvos policijos ir FTB bendradarbiavimas, aptariami klausimai, susiję su automatizuotų techninių sprendimų įgyvendinimu siekiant užtikrinti efektyvų ir saugų tarpvalstybinį keitimąsi biometriniais duomenimis ir kitomis dvišalio bendradarbiavimo gerinimo priemonėmis.

Susitikimo metu taip pat bus aptarta, kaip įgyvendinamas 2008 m. pasirašytas Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir JAV Vyriausybės susitarimas dėl bendradarbiavimo nusikaltimų prevencijos ir kovos su jais srityje. Šiuo susitarimu siekiama skatinti JAV ir Lietuvos bendradarbiavimą nusikaltimų prevencijos ir kovos su jais srityje ir numatoma galimybė abiejų šalių teisėsaugos institucijoms atlikti automatinę pirštų atspaudų ir DNR duomenų paiešką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų