REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš kalėjimo pabėgo daugiau kaip 500 „Al-Qaeda“ kovotojų

Interpolas skambina pavojaus varpais

Irakas perspėjo apie pavojų Artimųjų Rytų valstybėms – iš dviejų šalies kalėjimų pabėgo „Al-Qaeda“ nariai ir kiti pavojingi nusikaltėliai. Kaip skelbta, „Al-Qaeda“ kovotojams pirmadienį surengus atakas, iš Abu Ghraibo ir Tadži kalėjimų pabėgo per 500 kalinių.

REKLAMA
REKLAMA

Interpolas pranešė, jog bendradarbiauja su Irako policija ir renka pabėgusių kalinių nuotraukas bei pirštų antspaudus, kad padėtų saugumo pajėgoms visame pasaulyje ieškoti pavojingų bėglių. Teigiama, kad pabėgę kaliniai kelia labai didelį pavojų pasaulio saugumui.

REKLAMA

„Irako ir Levanto islamo valstybė“ – organizacija, susijusi su „Al-Qaeda“, antradienį prisipažino, kad pirmadienį surengė išpuolius prieš du Irako kalėjimus, iš kurių pabėgo per 500 žmonių. „Ši akcija buvo planuojama ne vieną mėnesį“, – sakoma teroristų tinklo pranešime.

Tarp asmenų, kuriems pavyko pabėgti iš kalėjimo, yra aukšto rango „Al-Qaeda“ vadų. „Ginkluotų grupių operacija buvo surengta siekiant juos išlaisvinti“, – vakar sakė aukšto rango Irako saugumo tarnybų atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Irako ir Levanto islamo valstybė“, kuri susikūrė šiais metais susijungus dviem su Al-Qaeda susijusioms organizacijoms Irake ir Sirijoje, pirmadienį surengė išpuolius prieš karinį konvojų ir kalėjimus: Tadżio, esančio į šiaurę nuo Bagdado, ir Abu Ghraibo, esančio į vakarus nuo šalies sostinės. Per šiuos išpuolius žuvo mažiausiai 53 žmonės, keliasdešimt buvo sužeista. Mūšiai truko bemaž 10 valandų.

Išpuolis surengtas praėjus lygiai metams, kai „Irako ir Levanto islamo valstybės“ lyderis šeichas Abu Bakra al-Bagdadi pradėjo kampaniją, pavadintą „Sienų griovimas“. Jos tikslas – išlaisvinti iš kalėjimų Al-Qaeda narius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų