REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus kritikuoja valdančiąją koaliciją dėl jos reakcijos į teismo nuosprendį Darbo partijos byloje, tačiau kartu teigia, kad koalicijos sugriovimas būtų nenaudingas valstybei.

REKLAMA
REKLAMA

"Su visa pagarba Vyriausybei, manau, kad jie bėga nuo atsakomybės", - kalbėdamas "Lietuvos ryto" televizijos laidoje "Lietuva tiesiogiai" trečiadienį sakė V.Adamkus. Taip jis vertino valdančiosios koalicijos laikyseną teismui paskelbus nuosprendį Darbo partijos vadinamosios juodosios buhalterijos byloje.

REKLAMA

Buvusio šalies vadovo teigimu, Vyriausybė "turi išreikšti bent moralinę poziciją" ir atsakomybę koalicijoje turi prisiimti "visi lygiateisiškai".

Tačiau pertvarkos Vyriausybėje ar koalicijos iširimas, V.Adamkaus teigimu, būtų nenaudingas.

"Aš manau, kad šiuo metu bet koks Vyriausybės persitvarkymas ar koalicijos sugriovimas valstybei nebūtų naudingas. Jei iki šiol išsilaikėm, tai bent sukandę dantis išbūsime ir iki šios Vyriausybės pabaigos", - kalbėjo V.Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Klausiamas apie Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Darbo partijos vadovo Vytauto Gapšio sprendimą nesitraukti iš pareigų, V.Adamkus atsakė: "Jei jis tikrai neprisiima atsakomybės ir tiki, kad teismo sprendimas yra neteisingas, tai yra gera pozicija jo partijos narių atžvilgiu".

Kadenciją baigęs prezidentas plačiau nekomentavo būsimų prezidento rinkimų kitąmet ir galimų varžovų juose. O į klausimą apie galimus konkurentus dabartinei valstybės vadovei Daliai Grybauskaitei atsakė, jog "kiekvienas pilietis turi tam tikrą viziją, tad pajėgus pilietis yra konkurentas".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Man atrodo, kad situacija gali keistis net iki pačių rinkimų. Pasirodys efektingesni, turintys naujų iniciatyvų, naujų idėjų kandidatai. Kol kandidatai nepaskelbti, šiuo klausimu aš spekuliuoti nenoriu", - svarstė V.Adamkus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų