REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažniausiai atsikratyti papildomų kilogramų žmonės stengiasi laikydamiesi įvairių dietų, sportuodami, vartodami specialius medicininius preparatus, o ypatingais atvejais ryžtasi operacijai.  Tačiau tai dar ne viskas.

Dažniausiai atsikratyti papildomų kilogramų žmonės stengiasi laikydamiesi įvairių dietų, sportuodami, vartodami specialius medicininius preparatus, o ypatingais atvejais ryžtasi operacijai.  Tačiau tai dar ne viskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovodami su antsvoriu įvairių šalių gyventojai kartais griebiasi gana keistų būdų, rašo mixstuff.ru ir pasakoja, kaip su šia problema bando susidoroti japonai, naujazelandiečiai, kinai ir kai kurių kitų šalių gyventojai.

REKLAMA

Japonija: nustatyta maksimali leidžiama liemens apimtis

Japonija, siekdama, kad nutukusių žmonių nebūtų pernelyg daug (antsvorio turinčių žmonių šalyje negali būti daugiau kaip 3,5 proc.), prieš kelerius metus ėmėsi tai reguliuoti įstatymais. 2008 metais atsirado įstatymas, nustatantis didžiausią leistiną liemens apimtį – 90 cm moterims ir 85 cm vyrams nuo 40 iki 74 metų.

Tie, kurių liemens apimtis didesnė, privalo lankyti pas specialistus ir su jais konsultuotis. Kompanijos, kurių darbuotojai pernelyg nutukę, ir vietovių, kurių gyventojai pernelyg „sunkūs“, valdžios institucijos priverstos mokėti solidžias baudas.

REKLAMA
REKLAMA

Dubajus: suliesėjai kilogramu – gausi kilogramą aukso

Šiomis dienomis Dubajaus valdžia palaimino programą, kuri numato nusprendusius suliesėti skatinti finansiškai. Šios programos dalyviai, numetę daugiau negu 2 kilogramus iki Uraza Bairamo (Uraza Bayram) šventės, kuri rengiama pasibaigus musulmonų pasninkui, bus apdovanojami auksu. Jo kiekis bus proporcingas netektam svoriui.

Trys šio konkurso dalyviai, pasiekę geriausių rezultatų, gaus po auksinę monetą, kurios vertė 20 tūkst. drachmų (apie 5500 dolerių).

Naujoji Zelandija: pernelyg storų imigrantų mums nereikia

Naujojoje Zelandijoje antsvorio turi kas ketvirtas gyventojas. Jiems visai nesinori pabloginti šią, ir taip nedžiuginančią statistiką dėl to, kad į šalį gyventi atvažiuoja storuliai. Todėl norintieji gauti šios šalies vizą privalo kreiptis į gydytojus, kad jie atliktų reikiamus tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Informacijoje, kuri skelbiama oficialiame tinklalapyje, teigiama, kad „žmonės, kurių kūno masės indeksas yra didesnis negu 35, gali būti vertinami kaip neatitinkantys šalies politikos sveikatos apsaugos srityje, kadangi jie patiria didesnę riziką susirgti tam tikromis ligomis, kurias gali sukelti pernelyg didelis antsvoris“.

Tokios taisyklės buvo įvestos remiantis Naujojoje Zelandijoje patvirtintomis „Kovos su antsvorio epidemija“ priemonėmis, kadangi baiminamasi, jog į šalį atvažiavus dideliam kiekiui užsieniečių storulių, šalies išlaidos sveikatos priežiūrai gali labai išaugti, ir valstybė neturės reikiamų lėšų apmokėti už jiems medicinos įstaigose teikiamas paslaugas.

REKLAMA

Kinija: storulius gydo akupunktūra

Originaliais metodais nuo seno su antsvoriu kovoja ir Kinija. Šioje šalyje nutukėliai gydomi akupunktūra. Oficialūs tyrimų, kuriuos atliko Honkongo mokslininkai, rezultatai rodo, kad šis metodas yra gana efektyvus.

JAV: maisto perteklių iš skrandžio išpumpuoja

Šis šokiruojantis išradimas pavadintas „AspireAssist“. Tai savotiškas siurblys, kuriuo naudojasi mėgėjai sočiai pavalgyti. Juo trečdalį gausių pietų iš savo skrandžio galima paprasčiausiai išpumpuoti anksčiau, negu maistas bus suvirškintas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų