REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežius Pranciškus trečiadienį per pirmąsias, sugrįžus į gimtąją Lotynų Ameriką, masiškas mišias labiausiai gerbiamoje Brazilijos šventovėje pasmerkė "efemeriškus stabus" - tokius kaip pinigai ir valdžia.

REKLAMA
REKLAMA

Tūkstančiai maldininkų kęsdami šaltį ir lietų sulaukė Argentinoje gimusio popiežiaus, kuris prisidėjo prie jų prie Aparesidos Dievo Motinos šventyklos San Paulo valstijoje.

REKLAMA

"Kokį džiaugsmą jaučiu atvykęs prie kiekvieno brazilo motinos namų, Aparesidos Dievo Motinos šventyklos", - kalbėjo jis didingoje bazilikoje, atvykęs iš Rio de Žaneiro lėktuvu.

Į Braziliją savaitę truksiančių katalikų jaunimo dienų renginiuose dalyvauti pirmadienį atvykęs 76-erių Pranciškus, kovo mėnesį tapęs pirmuoju iš Lotynų Amerikos kilusiu popiežiumi, gina vargšų reikalus, mėgina sužadinti katalikiškojo jaunimo energingumą.

REKLAMA
REKLAMA

Savo pamoksle jis ragino kunigus, tėvus ir mokytojus "perteikti mūsų jaunimui vertybes, kurios gali padėti jam statyti valstybę ir pasaulį - teisingesnį, vieningą, brolišką".

"Akivaizdu, kad šiais laikais, tam tikru mastu, kiekvieną, taip pat ir mūsų jaunimą, traukia daugybė stabų, kurie užima Dievo vietą ir tartum teikia viltį: pinigų, sėkmės, valdžios, malonumo", - kalbėjo pontifikas prie Aparesidos Dievo Motinos šventyklos.

"Dažnai stiprėjantis vienišumo ir tuštumo jausmas daugelio žmonių širdyse skatina juos rasti pasitenkinimą šiuose efemeriškuose stabuose", - pažymėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būdamas Buenos Airių arkivyskupu, buvęs kardinolas 2007 metais pirmininkavo komisijai, Aparesidoje parengusiai dokumentą, kuriuo buvo išreikštas stiprus socialinis ir politinis raginimas rūpintis vargšais regione, kuriame gyvena 40 proc. katalikų, kurių pasaulyje yra apie 1,2 milijardo.

Brazilijoje, didžiausioje katalikiškoje pasaulio šalyje, stebimas popiežiaus "avelių" skaičiaus mažėjimas, o evangelikų - didėjimas.

"Visada giliai širdyje žinau, kad Dievas yra šalia jūsų; jis niekada neapleidžia jūsų; niekad nepraraskime vilties", - sakė Pranciškus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų