REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Britų automobilių gamintojo „Aston Martin“ 100-mečio jubiliejaus proga italų dizainio studija „Zagato“ sukūrė du vienetinius automobilius. Vienas iš jų skirtas savo vardo nenorėjusiam afišuoti verslininkui iš Japonijos, o kitas – „Aston Martin“ kolekcininkui iš Amerikos Peter Read.

REKLAMA
REKLAMA

„Aston Martin“ ir „Zagato“ kuriant tokius vienetinius projektus ar mažas automobilių serijas bendradarbiauja jau nuo seno. O rezultatai pasaulio automobilininkų bendruomenę paprastai žavi – aristokratiško britų stiliaus ir pietietiško temperamento kokteilis atrodo įspūdingai.

REKLAMA

Tokie ir naujausi automobiliai. Amerikiečių kolekcininkui skirtas „DB9 Spyder Zagato Centennial“ pagamintas atsižvelgiant į prieš 11 metų ribotu tiražu išleistą „DB7 Zagato“. Na o techninė automobilio dalis išliko nepakitusi, tokia pati kaip „DB9“ automobiliuose – 517 a.g. V12 leidžia automobiliui iki 100 kilometrų per valandą greičio spurtuoti per 4,6 sek.

Tuo tarpu japonų verslininkui skirtas kupe pagamintas naudojant modelio „DBS“ pagrindą. „DBS Zagato Centennial“ salonas ir techninė dalis liko be pakitimų, na o italų stilistai dirbo prie kėbulo. Ko čia vertos vien stogo ir galinio stiklo linijos, kurios primena kompaktiškus 50-ųjų lenktyninius „Zagato“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų