REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„The Financial Times“ paskelbtame 2013 metų reitinge „FT Global 500“ Rusijos kompanija „Gazprom“ užėmė tik 57 vietą, rašo „news.ru". Sąraše, į kurį pasaulio korporacijos įtraukiamos, įvertinus kapitalizacijos dydį, Rusijos dujų monopolininkas nusileido per 26 pozicijas ir atsidūrė tarp JAV kompanijų „Walt Disney“ ir „McDonald`s“, praneša „RBK“. Rinkos kapitalizacijai paskaičiuoti buvo paimta akcijų kaina 2013 metų kovo 28 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Pati brangiausia pasaulio korporacija pagal „FT Global 500“ versiją išlieka technologijų gigantas „Apple“, kurio kapitalizacija 415,7 mlrd. dolerių. Antrąją poziciją, kaip ir pernai, užima naftos ir dujų korporacija „ExxonMobil“ – jos kapitalizacija 403,7 mlrd. dolerių.

REKLAMA

Į lyderių trejetuką taip pat pateko JAV investicinė kontroliuojančioji bendrovė „Berkshire Hathaway“, kuri pakilo sąraše per 10 pozicijų.

Rusijos kompanijų pirmajame penkiasdešimtuke nėra. Į pirmąjį šimtuką, be „Gazprom“, pateko naftos kompanija „Rosneft“, kuri, lyginant su pernykščiu reitingu, nukrito dviem pozicijomis ir užėmė 81 vietą, ir „Sberbank“, užėmęs 97 vietą. „The Financial Times“ pažymi, kad 500 kompanijų bendra rinkos kapitalizacija padidėjo 7,5 procento nuo 25,3 iki 27,2 trilijono dolerių. Leidinio ekspertų nuomone pirmenybės laurai lieka žaliavų ir bankų sektoriams. Labiausiai reitinge pakilo žinisklaidos, farmacijos ir investicijų šakos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų