REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiulėje minioje, kuri liepos 27-ąją šėls „Depeche Mode“ koncerte Vilniuje, bus žmonių, kurie šio vakaro laukia su ypatingu jauduliu. Britų grupė garsėja itin atsidavusiais gerbėjais, kurie buriasi į klubus, rengia įvairius teminius su „Depeche Mode“ susijusius vakarus, keliauja paskui grupę per kelias ar keliolika šalių ir renka įspūdingas įrašų ar suvenyrų kolekcijas. Lietuva – ne išimtis. Prieš Vingio parke vyksiantį koncertą mūsų šalyje gyvenantys grupės gerbėjai jau aktyviai ruošiasi ir pasakoja apie jų kalendoriuje įsitvirtinusią šventę - „Gorines“.

Didžiulėje minioje, kuri liepos 27-ąją šėls „Depeche Mode“ koncerte Vilniuje, bus žmonių, kurie šio vakaro laukia su ypatingu jauduliu. Britų grupė garsėja itin atsidavusiais gerbėjais, kurie buriasi į klubus, rengia įvairius teminius su „Depeche Mode“ susijusius vakarus, keliauja paskui grupę per kelias ar keliolika šalių ir renka įspūdingas įrašų ar suvenyrų kolekcijas. Lietuva – ne išimtis. Prieš Vingio parke vyksiantį koncertą mūsų šalyje gyvenantys grupės gerbėjai jau aktyviai ruošiasi ir pasakoja apie jų kalendoriuje įsitvirtinusią šventę - „Gorines“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Depeche Mode“ gerbėjus Lietuvoje vienijančio klubo „Satellites“ nariams dabar – karštas metas. Vyksta nuolatiniai susitikimai, pasitarimai, klubo forume internete verda diskusijos.

REKLAMA

„Ruošiamės aprangą, gaminamės klubo ženklus, antsiuvus. Visus šiuos metus mes stengėmės suburti kuo daugiau „Depeche Mode“ gerbėjų, tad organizavome keletą renginių Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose. Pavyzdžiui, padėkos vakarėlį už geras žinias apie artėjantį koncertų turą, taip pat – renginį naujausio grupės albumo „Delta Machine“ išleidimo proga. Buvo ir keletas teminių vakarų, kurių metu buvo rodomi įvairūs koncertiniai įrašai, vaizdo klipai, skambėjo kūriniai, kuriuos grupė įrašė nuo 1981 metų iki pat šių dienų“, - pasakoja klubo atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Klubas vienija įvairaus amžiaus ir profesijų žmones, kurie neabejingi „Depeche Mode“ muzikai. Tarp jame susibūrusių bendraminčių – ir 18-mečiai, ir 50-mečiai. Klubo narių amžiaus vidurkis – 30 metų.

„Stengiamės į klubą pritraukti kuo daugiau žmonių. Tiesa, lietuviai ir gerbėjai iš kitų užsienio šalių vis dėlto skiriasi. Aktyviausi, įdomiausi ir labiausiai atsidavę grupės gerbėjai neabejotinai yra italai. Mums geras pavyzdys galėtų būti ir kaimynai lenkai.

Lietuvių charakteris – kiek kitoks, jie labiau linkę džiaugtis muzika vieni, savyje. Arba artimiausių draugų ratelyje. Daug grupės gerbėjų mano, kad, jei jau perkopė 30 metų ribą, jau yra kiek per seni užsiklijuoti lipduką, pasipuošti emblema ar apsilankyti vakarėlyje. Bet tai – neteisingas požiūris. Džiaugiamės, kad patys aktyviausi mūsų klubo nariai yra keturiasdešimtmečiai“, - pasakoja klubo įkūrėjas Arnas Kazlauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo namuose puikuojasi net 176 skirtingos vinilinės „Depeche Mode“ plokštelės – tai daro įspūdį visiems „depešų“ gerbėjams, bet ir kiti turi ką parodyti į namus užsukusiems svečiams. Vieni kaupia vinilines plokšteles, kiti kolekcionuoja aplankytų koncertų bilietus, knygas, emblemas, koncertų turų programėles. Už pastarąsias, išleistas nuo 1982 iki 1990 metų, gerbėjai negaili pakloti ir kelių šimtų dolerių. Daugelis gerbėjų turi po keliolika ar net kelias dešimtis marškinėlių iš skirtingų grupės koncertų.

REKLAMA

Kodėl būtent ši grupė sulaukia tiek daug gerbėjų dėmėsio? Klausimų „Satellites“ nariams nekyla: „Grupės pavadinimas juk atspindi ir jos sielą, ir kryptį. „Depeche Mode“ – besikeičianti mada. Tai viena elektroninės muzikos pradininkių, bet laikui bėgant sugebėjo prisitaikyti prie besikeičiančio klausytojo skonio. „Depeche Mode“ visada išsiskyrė sceniniu įvaizdžiu, koncertai pasižymėdavo išradingumu, ypač išryškėdavo grupės vokalisto Dave'o Gahano skambus ir įsimintinas balsas“.

Daugelio grupės gerbėjų tikslas – kiekvienų grupės gastrolių metu aplankyti kuo daugiau koncertų. Keli klubo „Satellites“ nariai šįmet jau spėjo apsilankyti pasirodymuose Budapešte ir Kijeve. Prieš koncertą Vilniuje jie dar planuoja kitą savaitę linksmintis pasirodymuose Prahoje ir Varšuvoje, o tiesiai iš Lietuvos paskui grupę keliauti į Minską. Kitais metais gerbėjai surengs išvyką į dar vieną turo koncertą Prahoje, o taip pat - renginį Lodzėje.

REKLAMA

Kad verta kelis sykius pamatyti to paties koncertų turo programą, gerbėjai neabejoja: „Įspūdžiai, žinoma, nepakartojami. Kiekvienas „Depeche Mode“ koncertas lieka atmintyje visam gyvenimui. Daugelis mūsų klubo narių grupės koncertuose lankosi nuo 1998 metų, o kiekvieno turo metu stengiasi aplankyti kuo daugiau pasirodymų. Vienas gerbėjas per „Touring the Angel“ gastroles aplankė net 16 koncertų skirtinguose miestuose“.

Susitikti su grupe ir paspausti jos nariams ranką – kone kiekvieno „Depeche Mode“ gerbėjo svajonė. Kai prieš septynerius metus „Depeche Mode“ lankėsi Vilniuje, gerbėjai muzikantų laukė oro uoste – nors atvejai, kai muzikantai sustabdo automobilius ir pasirašo autografus, yra labai reti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Idėjų mums netrūksta. Šiais metais turėjome planų pasitikti „Depeche Mode“ su oro balionu, pasveikinti ir lydėti iš paukščio skrydžio. Žinoma, norint įgyvendinti tokias gražias idėjas, reikia didelių pastangų, o ar bus lemta – parodys laikas.

Kai kuriems iš mūsų jau teko susitikti su „Depeche Mode“ - tiek koncertų metu, tiek neoficialioje aplinkoje. Stengiamės, kad kiekvieno turo metu su grupe susitiktų vis kiti klubo nariai. Sunku nupasakoti įspūdį, kai susitinki su savo gyvenimo dievukais, tikriausiai tą jausmą geriausiai apibūdintų žodis „euforija“. Tiek buvę, tiek dabartiniai „Depeche Mode“ nariai pasirodė iš tiesų labai šilti ir malonūs“, - sako gerbėjai.

REKLAMA

Šiais metais jiems dar labiau knieti susitikti su grupe. Likus vos kelioms dienoms iki viešnagės Lietuvoje, gimtadienį švęs grupės įkūrėjas ir pagrindinis dainų autorius Martinas Gore'as. Tokios progos „depešų“ gerbėjams visame pasaulyje prilygsta svarbiausioms valstybinėms ar net šeimos šventėms.

„Liepos 23-ąją mes vadiname „Gorinėmis“, nes tą dieną gimė Martinas. Jas švenčiame lyg Jonines. Grupės narių gimtadienius jau daug metų švenčiame išvykose gamtoje ar susibėgimuose bare. Šiemet turime išskirtinę progą pasveikinti Martiną, tad tikimės, kad galėsime tai padaryti gyvai ir nuo klubo narių įteikti dovaną. Kokia ji? Kol kas šią staigmeną norime išlaikyti paslaptyje“, - sako klubo atstovai. Bet kuriuo atveju, gerbėjai per koncerto organizatorius ketina perduoti muzikantams kvietimą apsilankyti oficialiame renginio „aferparty“ - yra buvę atvejų, kai grupės nariai tokiais kvietimais yra pasinaudoję.

REKLAMA

Net jei paspausti rankos muzikantams nepavyks, gerbėjai vis tiek įsitikinę, kad liepos 27-oji taps ryškia švente ne tik jiems, bet ir visiems, kurie apsilankys koncerte.

„Mums tai apskritai bus svarbiausia diena per keletą metų. Visi tą dieną jaudinasi, bet ir jaučiasi pakylėti. Daugelis išsitraukia savo išeiginę „depešišką“ aprangą, kurią dėvi tik per koncertus. Kiti pasipuošia įvairia atributika, išsidažo ir taip toliau.

Atsidavę gerbėjai visuomet išsiskiria iš minios savo stiliumi. Smagu matyti, kai skirtingų miestų ar net šalių „depešistai“ sveikinasi tarpusavyje, bando susipažinti, palinki gero koncerto. Atsiranda bendrumo ir vienybės pojūtis“, - iš anksto puikia būsimojo koncerto atmosfera džiaugiasi gerbėjai.

Bilietai į vienintelį „Depeche Mode“ koncertą Vilniaus Vingio parke platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt

„Depeche Mode“ hitas „Enjoy The Silence“ iš prieš savaitę Ispanijoje vykusio koncerto:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų