REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Naujoji „Ford Fiesta 1.0 EcoBoost“ finaliniame etape įveikė „Audi Allroad“, „Porsche Boxster S“ ir „Range Rover“ bei tapo pasaulio moterų metų automobiliu „Women‘s World Car of the Year“ (WWCOTY) rinkimuose. Naujoji „Fiesta“ taip pat nugalėjo nebrangių automobilių kategorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

WWCOTY komisiją sudaro 18 moterų žurnalisčių, rašančių apie automobilius. Komisija vertina kandidatų saugumą, išvaizdą, talpumą, patogumą šeimoms su vaikais, vairavimo kokybę, spalvą, patrauklumą ir poveikį aplinkai.

REKLAMA

Stilingoji „Fiesta“ neseniai smarkiai pakeitė savo išvaizdą ir dar patobulino vidų. Neliko nepastebėtos ir naujausios technologijos. Pavyzdžiui, automobilyje diegiama unikali sistema „MyKey“, leidžianti nustatyti tam tikrus ribojimus nepatyrusiems ir jauniems vairuotojams.

Moterų komisiją sužavėjusios „Fiesta“ širdis – dvejus metus iš eilės geriausiu pasaulyje varikliu išrinktas vieno litro darbinio tūrio trijų cilindrų „EcoBoost“ šeimos variklis, kurio anglies dvideginio emisija į aplinką siekia vos 99 g/km.

REKLAMA
REKLAMA

Nepriklausomos saugumo agentūros „EuroNCAP“ bandymuose „Fiesta“ gavo maksimalų penkių žvaigždučių įvertinimą. Automobilyje diegiama „Ford“ komunikacijos sistema SYNC su integruotu pagalbos kelyje moduliu „Emergency Assistance“, kuris, įvykus avarijai, automatiškai susisiekia su vietos pagalbos tarnyba. Saugumui mieste užtikrinti diegiama „Active City Stop“ sistema, apsauganti automobilį nuo susidūrimų važiuojant mažu greičiu.

Šiemet WWCOTY apdovanojimai buvo skirti absoliučiai geriausiam automobiliui ir 5 atskiroms kategorijoms. „Inchcape Motors“ atstovaujami gamintojai laimėjo keturiose iš 6 kategorijų. WWCOTY prabangių automobilių klasėje nugalėjo visureigis „Range Rover“, nebrangių automobilių kategorijoje geriausias buvo „Fiesta“, o miesto visureigių – „Mazda CX-5“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų