REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrams liepos 22 d. Briuselyje nusprendus organizacijos „Hezbollah“ karinį sparną įtraukti į teroristinių organizacijų sąrašus, Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pabrėžė, kad regiono stabilumas lieka svarbus ES interesas, todėl politinis dialogas su Libanu bei ES pagalbos teikimas turi būti tęsiamas.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime vadinti dalykus tikraisiais vardais, atėjo laikas pasakyti tiesą. Tai, ką „Hezbollah“ karinis sparnas darė regione ir už jo ribų, turi sulaukti atitinkamos reakcijos. Tikiu, kad tai nepakenks platesniam procesui. Reikia nustatyti taisykles, ir norint tinkamo dialogo, taisyklių reikia laikytis“,– teigė L. Linkevičius.

REKLAMA

Kartu su sprendimu įtraukti „Hezbollah“ karinį sparną į teroristinių organizacijų sąrašą Užsienio reikalų taryba priėmė deklaraciją, kad ES tęs dialogą su Libano politinėmis jėgomis ir toliau teiks pagalbą. Teisės akto projektą dėl sankcijų parengs ES išorinių santykių patarėjų (RELEX) darbo grupė, kuriai šį pusmetį pirmininkauja Lietuva.

Ministrai taip pat diskutavo dėl padėties Egipte. Lietuvos užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad ir Egipto visuomenei, ir visam regionui svarbu kuo greičiau atkurti demokratinį procesą.

REKLAMA
REKLAMA

„Karinė jėga negali būti naudojama išrinktoms vyriausybėms pašalinti. Tai nepriimtina ir neteisėta. Dabar svarbu kuo sparčiau grįžti prie demokratinių procedūrų ir išrinkti naująją vadovybę“,– sakė L. Linkevičius.

Taryboje diskutuota ir dėl Artimųjų rytų taikos proceso. Lietuvos užsienio reikalų ministras pasveikino JAV pastangas atkurti Izraelio ir Palestinos savivaldos derybas ir pabrėžė, kad ES turi visomis išgalėmis prisidėti prie šio proceso.

ES ministrai taip pat aptarė pasirengimą Rytų Partnerystės viršūnių susitikimui Vilniuje lapkritį. L. Linkevičius pabrėžė, kad ES turi aktyviai skatinti reformas kaimyniniame regione, todėl turėtų dėti visas pastangas, kad šalys, pasirašančios asociacijos ir laisvosios prekybos sutartis, galėtų taikyti didžiąją dalį jų nuostatų nelaukiant jų ratifikavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų