REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Auginti vaiką nuolat stebint visuomenei – nelengva užduotis, o užauginti 43-iąjį Anglijos monarchą – dar sudėtingesnė pareiga ir privilegija.

Auginti vaiką nuolat stebint visuomenei – nelengva užduotis, o užauginti 43-iąjį Anglijos monarchą – dar sudėtingesnė pareiga ir privilegija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pasak karališkosios šeimos ekspertės Marcios Moody, princui Williamui ir jo žmonai Kate skirtingas jų pačių auklėjimas ir asmeninės savybės padės teisingai suformuoti jų tėvystės „stilių“ ir lengviau susidoroti su visais neišvengiamai artėjančiais džiaugsmais ir rūpesčiais.

REKLAMA

Knygą „Kate: Biografija“ parašiusi M. Moody specialiai žurnalui „US Weekly“ papasakojo apie Kembridžo kunigaikštį ir kunigaikštienę bei jų tėvus ir ypač apie tai, kokią įtaką būsimojo kūdikio auklėjimui turės velionė princo Williamo motina princesė Diana.

Kalbėdama apie tai, kaip Diana (ji būdama vos 36-erių metų tragiškai žuvo Paryžiuje 1997 m.) paklojo pamatus naujam karališkojo auklėjimo stiliui, M. Moody sakė: „Yra tiek daug dalykų, kuriuos ji iš esmės pakeitė, tai neįtikėtina. Mastas tikrai nepaprastas.“

REKLAMA
REKLAMA

Išties, princesė Diana siekė, kad jos sūnūs – dabar jau 31 metų Williamas ir 28 Harry's – galėtų džiaugtis kaip įmanoma normalesne vaikyste. Dėl to jie gimė ligoninėje, nuo pat mažens keliavo kartu su savo tėvais bei lankė viešą darželį.

„Iki tol karališkosios šeimos nariai visuomet gimdavo namuose. Princas Charlesas gimė Bakingamo rūmuose ir buvo tikimasi, kad princas Williamas gims ten pat. Bet Diana norėjo, kad jis gimtų ligoninėje – taip Williamas tapo pirmuoju sosto paveldėtoju, kuris gimė ligoninėje,– aiškino M. Moody. – Diana norėjo, kad jos berniukai bendrautų su kitais vaikais, o ne tik būtų uždaryti rūmuose... Jos vidiniu įsitikinimu, Williamas vieną dieną pradės valdyti šalį, tai bus jo tauta ir dėl to ji norėjo, kad jis pažintų šiuos žmones.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Diana stengėsi, kad jos sūnūs žinotų daugiau, nei vien kaip gyventi karališkąsias taisykles – ji pasirūpino netgi tuo, kad vaikai paragautų keptų bulvyčių iš „McDonald's“.

„Jie daug daugiau būdavo viešumoje, nei karališkieji vaikai iki tol. Diana juos juos vesdavosi į pramogų parkus, vesdavosi į „McDonald's“, į metro, į Londono autobusus. Jie dažnai išeidavo į miestą ir žmonės kartais net nežinodavo, kas jie tokie“,– pasakojo M. Moody.

Jos manymu, Kate Middleton, sekdama Dianos pėdomis, augindama savo kūdikį taip pat elgsis panašiai: „Ji vis dar mokosi. Dar tik dveji metai, kai ji yra karališkosios šeimos narė, tad ji tikrai mokosi dar ganėtinai daug. Jie (karališkoji šeima) tai jaus savaip ir būdami greta padės bei užtikrins, kad jie (Kate ir Williamas) priimtų teisingus sprendimus.“

REKLAMA

31 metų Kate užaugo Bukleburio (angl. Bucklebury) kaime, kur tuomet gyveno jos tėvai, tad ir pati greičiausiai norės, kad jos vaikas galėtų džiaugtis vaikyste provincijoje, toliau nuo Londono šurmulio ir grūsčių. „Kate tėvai nedalyvavo Londono visuomeniniame gyvenime, jie gyveno kaime ir Kate ten užaugo, todėl manau, kad kaimas užims labai svarbią vietą ir naujojo kūdikio gyvenime“,– svarstė Kate biografijos autorė.

Apie karališkojo kūdikio gimimą, kurio dabar jau bet kurią minutę laukia ne tik karališkoji šeima, bet ir milijonai britų, M. Moody sakė: „Tai toks džiugus įvykis! Tai sutelkia visą šalį ir kai šis džiaugsmas, kuris nutinka kitų žmonių gyvenime, yra tokios svarbos, jis visą bendruomenę perkelia tarsi į kitą lygmenį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų