REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugeliui nežinoma, jog TV laidos „Popietė su Algimantu Čekuoliu“ vedėjas, žurnalistas, keliautojas, rašytojas, gidas būdamas 13-os metų Vilniuje pradėjo lankyti irklavimo treniruotes. Apie pirmąją pažintį su irklavimu bei šio sporto svarbą sutikęs pakalbėti A.Čekuolis pripažino, jog irklavimas jį patraukė dėl daugybės savybių.

REKLAMA
REKLAMA

„Irklavimas – viena gražiausių sporto šakų. Viskas vyksta gryname ore – ežere arba upėje, nėra jokios taršos, automobilių, o virš vandens labai gera savijauta. Antra, irklavimas labai gerai lavina visą kūną. Juk reikia atsispirti ir kojomis, ir dubeniu, o yris užbaigiamas paskutiniu rankų patraukimu.“

REKLAMA

Niekada nuo vandens nenutolęs ir net 9-erius metus žvejybiniame laive bocmanu dirbęs Algimantas Čekuolis pripažino, jog sunkiai išgyvena pralaimėjimus gyvenime. Daugiau nei dešimtį knygų parašęs pašnekovas teigė, jog irklavimas buvo ta sporto šaka, kurioje jis galėjo ugdyti save, išvengdamas varžymosi su kitais.

„Nemėgstu varžybų. Mano toks charakteris. Geriau kliūtis apeiti. Antra, nemėgstu pralaimėti, o varžytis – anksčiau ar vėliau pralaimėsi.“ – atvirai dėstė mintis A.Čekuolis.

REKLAMA
REKLAMA

Garbaus amžiaus žurnalistas, kurio vedama TV laida „Popietė su Algimantu Čekuoliu“ televizijoje jau sukasi beveik dvidešimtį metų – nuo 1995-ųjų atskleidė, jog net įkopęs į devintą dešimtį jis nepraranda jėgų. Irklavimą pašnekovas laiko vienu iš faktorių, prisidėjusių prie jo paties ilgaamžiškumo.

„Asmenybė negali būti tvirta be tvirto kūno. Irklavimas padėjo sukurti neblogą kiautą, na, man jau baigiasi 81-eji metai, o dar aktyviai dirbu, turiu visus dantis. Viskas dėl to, kad aktyviai stiprinau kiautą, kūną. Todėl 99 procentams žmonių aš linkiu daug irkluoti, dažnai irkluoti, nuo širdies irkluoti, bet irkluoti sau.“ Visą A.Čekuolio interviu apie irklavimą bei šio sporto groži kviečiame žiūrėti vaizdo įraše.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų