REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai tenka gyventi su svetimais žmonėmis ar stogu dalintis su draugais, vien jau pasiskirstymas, kas ir kuriame kambaryje gyvens, gali kelti problemų. Tokios diskusijos ypač aktualios į didžiuosius šalies miestus atvykusiems studentams, kurie gyvena viename bute keliese, norėdami, kad mokestis už nuomą būtų kuo mažesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutiniškai septyniems iš dešimties asmenų teko pabūti nuomininkais ir nuomotis būstą. Trečdalis nuomojosi būstą su antrąja puse, ketvirtadalis nuomojosi kambarį, ne visą butą, likusieji nuomojosi butą su draugais, rodo didžiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt atliktos apklausos rezultatai.

REKLAMA

Dauguma su draugais kartu gyvenusių Aruodas.lt respondentų rasdavo būdų, kaip pasidalinti kambarius – daugiau nei pusė iškart pasidalijo, kas kuriame kambaryje norėtų gyventi, kiekvienas išsirinko labiausiai patikusį kambarį, o kadangi norai buvo skirtingi, problemų dėl dalybų nekilo. Apie trečdalį būstą besinuomojusių kartu su draugais apskritai nesusidūrė su tokia problema, nes gyveno kartu viename kambaryje.

Tie, kuriems dalybos sekėsi ne taip paprastai, susitarė, kad geresniame kambaryje gyvenantis mokės didesnę sumą už nuomą (9 proc.) arba nutarė kambariais keistis – kurį laiką vienas nuomininkas gyvendavo viename, kitas – kitame kambaryje, o praėjus tam tikram laikotarpiui, kambariais apsikeisdavo (5 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Aruodas.lt apklausos rezultatai taip pat atskleidė, kad renkantis nuomojamą būstą, nuomininkų atrankos kriterijų yra mažiau nei būstą perkant. Pasak apklausos dalyvių, svarbiausia – vieta, pastato įrengimas, išlaikymo įkainiai ir ar būstas nuomojamas su baldais. Jei būstą reikėtų pirkti, respondentai vadovautųsi daug daugiau svarbiausių kriterijų.

Iš apklausos rezultatų taip pat matyti, kad dauguma nuomininkų norėtų sudaryti nuomos sutartį kuo ilgesniam laikui – jie norėtų būti užtikrinti, kad netrukus nereikės kraustytis (60 proc. respondentų). Tačiau nuomininkų, kurie baiminasi dėl ilgalaikių sutarčių, vis dar yra nemaža dalis – apie 40 proc. respondentų ilgas nuomos terminas gąsdintų, nes jie abejotų, ar pajėgs ne mažiau kaip metus vykdyti savo įsipareigojimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų