REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pirmadienį nagrinės bylą dėl šį šeštadienį planuojamų seksualinių mažumų eitynių vietos.

Byla bus nagrinėjama rašytine tvarka, nerengiant viešo posėdžio.

Prieš bylos nagrinėjamą teismas pažymėjo, kad ginčas "kilo dėl taikių susirinkimų laisvės, kuri yra vienas iš demokratinės visuomenės pagrindų".

Skundą teismui pateikė Vilniaus valdžia, kuri nesutinka su žemesnės instancijos teismo įpareigojimu leisti renginį Gedimino prospekte.

Vilniaus valdžia siūlė eitynių organizatoriams nuošaliau esančią Upės gatvę, bet šie siekia eitynių pagrindine sostinės gatve.

Organizatoriai teigia, kad eitynės, kurios rengiamos daugelyje Vakarų šalių, svarbios siekiant atkreipti dėmesį į seksualinių mažumų diskriminavimą ir paskatinti lygybę. Jų priešininkai Lietuvoje tai vadina "homoseksualizmo propaganda".

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios seksualinių mažumų eitynės Lietuvoje įvyko 2010 metais. Eitynėse Upės gatvėje tuomet dalyvavo keli šimtai žmonių, o griežtai saugomoje teritorijoje juos pasitiko apie tūkstantis protestuotojų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų