REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja švietimo, mokslo, kultūros ir nevyriausybinių organizacijų klausimais Virginija Būdienė pripažino, kad šiemet pasikeitusi egzaminų vertinimo sistema veikė ne visai sklandžiai.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto Prezidentės patarėja teigė, kad egzaminų rezultatai nebuvo netikėti.

„Egzaminų rezultatai per daug nenustebino. Išsiskyrė du ar trys egzaminai, kurių daugiausiai abiturientų neišlaikė: lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas, kurio neišlaikė apie 10 proc. laikiusių, nustebino informacinių technologijų egzamino rezultatai, kurio neišlaikė apie 18 proc. visų laikiusiųjų“, - sakė V. Būdienė.

REKLAMA

Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas, nepaisant to, jog dešimtadalis abiturientų jo neišlaikė, pateko tarp tų egzaminų, už kuriuos buvo gauta daugiausiai maksimalių įvertinimų: 380 mokinių iš lietuvių kalbos ir literatūros egzamino gavo 100 balų įvertinimą, matematikos egzaminą tokiu įvertinimu išlaikė apie 400 abiturientų, anglų kalbos – apie tūkstantį.

Daugiausiai abiturientų, be privalomojo lietuvių kalbos, šiemet laikė anglų kalbos egzaminą – apie 16 tūkstančių. Matematikos ir istorijos egzaminą pasirinko apie 15 tūkstančių mokinių. Iš viso šiemet vidurines mokyklas baigė apie 35 tūkstančius abiturientų.

Prognozuojama, kad rudenį į mokyklas pradės eiti 26-27 tūkstančiai pirmokų – dvigubai mažiau nei devyniasdešimtaisiais metais.

„Šiaulių naujienų“ informacija

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų