REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išleistuvių puotoms renkasi dvarus

Šią savaitę su savo mokyklomis atsisveikina rajono abiturientai. Išleistuvių šventės neatsiejamos nuo puotos ir kitų tradicijų, o labiausiai pageidaujamomis vietomis linksmybėms išlieka rajono dvarai.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį į išleistuvių šventę rinkosi Antano Smetonos gimnazijos, ketvirtadienį – Jono Basanavičiaus gimnazijos abiturientai. Mokyklos baigimo atestatai jiems iškilmingai įteikti kultūros centre.

REKLAMA

Jo direktorė Rasa Graužinienė sako, jog ši gimnazijų tradicija gyvuojanti seniai: „Rengti atestatų įteikimą pasirenka čia, nes salėj – iškilmėms tinkanti aplinka, pakanka vietos, susirenka ne tik artimieji – pasižiūrėti gražaus renginio ateina žiūrovų. Anksčiau ir švęsdavo pas mus, tačiau atsisakėm šitos paslaugos, nes centro patalpos tam nepritaikytos. Alkoholis, jaunimas, netvarka... Tėvai nesuvaldydavo situacijos.“

REKLAMA
REKLAMA

Puotauti išleistuvininkai vyko į Krikštėnų, Taujėnų dvarus. Pastarajame šventinį trečiadienio vakarą leido Antano Smetonos gimnazijos, kurioje šiemet mokėsi 120 abiturientų, bendruomenė. „Mūsų gimnazistų išleistuvės šiame dvare vyksta nebe pirmus metus. Čia erdvės gražios, priimtina aplinka. Taip nusprendė tėvai – jie organizuoja išleistuves“, – sakė Vitalija Žiupkienė, gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Beje, savaitės vidurys išleistuvių pokyliui dvare pasirinktas neatsitiktinai. Tai, anot vienos iš dvaro šeimininkių Vidos Stackevičienės, susiję su išlaidomis, kurių šventė iš organizatorių pareikalaujanti ir taip daug. „Šitaip žymiai pigiau, negu būtų savaitgalį. Be to, visi vasaros šeštadieniai dvare jau seniai rezervuoti į priekį“, – sakė pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį penktadienį išleistuves švenčia Želvos vidurinės mokyklos, kurią baigia 12 abiturientų, bei Veprių vidurinės mokyklos auklėtiniai. Pastarąją šiemet baigia 16 moksleivių.

Šios mokyklos mokytoja Nijolė Buzienė pasakojo, jog šventė Vepriuose neatsiejama nuo šia proga bažnyčioje aukojamų mišių. Jomis prasideda abiturientų išleistuvių diena. Vėliau mokykloje rengiamos atestatų įteikimo iškilmės.

Pasibaigus oficialiai išleistuvių daliai, visi rinksis Vepriuose medžiotojų būrelio narių iniciatyva įrengtose renginiams pritaikytose patalpose. „Bus graži šventė su muzika, švedišku stalu. Svarbu, kad būtų linksma ir nuoširdu, nes juk tai – šventė vaikams“, – sakė pedagogė. Anot jos, tėveliai pageidavo, jog išleistuvių puotoje dalyvautų ir mokyklos mokytojai.

Rajone vidurinį išsilavinimą įgijo ir su mokyklomis šią vasarą atsisveikino Jono Basanavičiaus, Antano Smetonos, Siesikų gimnazijų, Taujėnų, Veprių, Želvos vidurinių mokyklų bei Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos auklėtiniai.

Autorė: Vaidotė ŠANTARIENĖ

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų