REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Kedžio bičiulis A. Žilius – negyvas, policija tikina, kad mirė nuo kepenų cirozės

Gandai jau sklinda: nusižudė, nužudytas ar mirė ligoninėje

Drąsiaus Kedžio draugas Albertas Žilius mirė Klaipėdos ligoninėje nuo kepenų cirozės. Taip portalui Balsas.lt pranešė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis.

Mirė natūraliai

Pasak jo, pacientas mirė ligoninėje medikų akivaizdoje, todėl apie įvykį policijai neparanešta.

"Jokių smurto žymių ar ką nors, kas keltų įtarimą nėra", - tikino A. Matonis.

Pasak komisaro, A. Žilius jau seniai gydėsi kepenis, jam nustatyta cirozė.

 Klaipėdos apygardos prokuratūra portalui Balsas.lt patvirtino, kad A. Žilius mirė ligoninėje nuo lėtinės ligos, kurios diagnozės nenorėtų atskleisti.

Sąsajų ieškoti nereikia

Velionio Drąsiaus Kedžio teta Audronė Skučienė teigia, kad bet kokie mėginimai ieškoti sąsajų tarp garsios bylos ir šios mirties – beprasmiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip tiesiog išėjo, kad buvau tą pačią dieną Juodkrantėje. <...> Pasirgo žmogus kelias dienas ir numirė. O kažkokių sąsajų ieškoti tai nereikia. Tikrai ne“, - sakė ji portalui balsas.lt.

REKLAMA

Kas nutiko?

Penktadienį pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

"Jeigu medikai patvirtins diagnozę, tyrimą nutrauksime", - sakė prokuratūros atstovas.

Pasak jo, A. Žilius į ligoninę pateko liepos 17 dieną dėl lėtinės ligos paaštrėjimo. Penktadienio dieną paciento būklė pablogėjo ir jis mirė,

Tuo tarpu naujienų portalas lrytas.lt skelbia, kad A. Žilius rastas negyvas, yra įtariama, kad savižudybė.

Dviem žmogžudystėmis įtariamo velionio D. Kedžio bičiulis ne kartą tikino, kad prieš "pedofilų klaną" sukilusio jo draugo gyvybė buvo pavojuje. Jis tikėjo, kad bičiulis buvo sutrikęs, tačiau esą žudyti negalėjo.  

REKLAMA
REKLAMA

Partijos nėra?

Dėl griausmingų Garliavos įvykių, pedofilijos skandalo ir kelių keistų mirčių (įskaitant paties Drąsiaus Kedžio) atsiradusios partijos politikai nieko nekomentuoja.

Seimo narė Aurelija Stancikienė, priklausanti nežinia kur nūnai esančios Neringos Venckienės sukurtos partijos frakcijos Seime narė sako apie tai išvis nieko nežinanti ir nieko negalinti komentuoti. Esą pačiai N. Venckienei ji ne kartą sakiusi, jog į partiją nestos.

„Aš visą laiką sakiau, kad su partija tai nesisiesiu. Ir toliau, žinokite, nelabai žinau, kas ten vyksta. Čia jau ne pirmas kartas, kai kažkas kažko klausia, bet pas mus dabar yra tiki vienintelis Jonas Vartkala likęs, kuris priklauso „Drąsos kelio“ partijai. Daugiau nebuvo. Buvo Neringa ir jisai. Visi kiti yra kviesti asmenys“, - portalui balsas.lt sakė A. Stancikienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašiai portalui balsas.lt sakė ir frakcijos narys Valdas Vasiliauskas. „Aš partijai nepriklausau, tai nelabai ir žinau, kas ten vyksta. <...> Politinės prasmės čia nėra jokios, o kitokios tai nežinau ar gali būti“, - sakė jis.

Balsas.lt primena, kad bendrininkavimu nužudant du žmones įtariamas D. Kedžio draugas A. Žilius sulaikytas būtent tada, kai buvo rastas N. Venckienės brolio lavonas marių pakrantėje. Tačiau ir Kauno, ir Vilniaus teisėsaugos institucijoms nepavyko įrodyti šio fakto.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų